İstiklal Marşı'mızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı kapsamında Sivas İl Kültür Müdürü Yazar ve Şair Aziz Erdoğan 13 Mart Çarşamba günü Turhal Atatürk Ortaokulunda öğrencilerle buluştu.

Programa Turhal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Taştan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aziz Durgun, Atatürk Ortaokulu öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yazar ve Şair Aziz Erdoğan “Türk’ün Özü Akif’in Sözü” temalı söyleşi tadında bir konferans verdi öğrencilere. Mehmet Akif Ersoy’un o dönem yaşadıklarından da kısa kısa kesitler anlatan Aziz Erdoğan, çocukların Akif’e dair bilmediği birçok detayı akıcı ve etkili üslubu ile anlatarak konferans salonunu dolduran öğrencilerin üzerinde iz bıraktı.

Atık su arıtma tesisi sayısı bini geçti! Atık su arıtma tesisi sayısı bini geçti!

Yazarın,"Abide Şahsiyet Mehmet Akif Ersoy" kitabını okuyan öğrenciler, programın sonunda kendisine sorular yönelttiler. Yazar ve Şair Aziz Erdoğan’ı etkileyen en ilginç soru salondaki bir öğrenciden geldi. Öğrenci sorusunda “Şu anda Mehmet Akif Ersoy karşınızda olsaydı, ona ne söylemek isterdiniz?” deyince duygulandığı gözlenen Aziz Erdoğan öğrencilere de ders niteliğinde bir cevap olarak şunları söyledi:

“Şu anda Akif karşımda olsaydı kendisine tek cümle bile söylemez, soru dahi sormazdım. Onu yakalamışken dinlemek isterdim. Çünkü bugün bile 103 yıl geçmiş İstiklal Marşı’nın kabulünün üzerinden. Mehmet Akif Ersoy’un bize mutlaka dinleyeceğimiz zaman öğretecek çok şeyi olurdu.”

Yazarın, kitabında da geçen, İstanbul'a dair bir şiirini okuması salondaki öğrencilerin içinde bulunduğu dakikaları daha da güzelleştirdi. Turhal Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı ve etkinliğin başında sergilenen “İstiklal Marşı Oratoryosu” ise izleyenlerden tam not aldı.

Programı düzenleyen Atatürk Ortaokulu Müdürü Keziban Özcan “Sayın Aziz Erdoğan’ın, öğrencilerimize değerli kitaplarını temin eden İstanbul Başakşehir Anadolu Lisesi Okul Aile Birliğine ve bu buluşmada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Etkinlik yazarın öğrencilere kitaplarını imzalaması ile son buldu.