Türkiye'nin yeni Tunus Büyükelçisi olarak atanan Ahmet Misbah Demircan'ın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki, Ahmet Misbah Demircan kimdir, kaç yaşında, nereli? Yeni Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan ne iş yapıyor? Ahmet Misbah Demircan eşi kim? İşte detaylar...

Ahmet Misbah Demircan kimdir?

Ahmet Misbah Demircan, 1967 yılında Kasımpaşa'da doğmuş ve aslen Rizeli bir aileden gelmektedir. İlahiyat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Siyasi Tarih ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisans yapmıştır. İş hayatına turizm sektöründe başlayan Demircan, uluslararası organizasyon tecrübesiyle sonuç odaklı bir çalışma perspektifi geliştirmiştir. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nde (TÜRSAB) çeşitli görevler üstlenmiştir.

Emire Cansu Kurtaran kimdir, kaç yaşında, mesleği ne, nereli, ne iş yapıyor? Emire Cansu Kurtaran kimdir, kaç yaşında, mesleği ne, nereli, ne iş yapıyor?

Ahmet Misbah Demircan ne iş yapıyor?

Politikaya atılarak, 28 Mart 2004 seçimlerinde Beyoğlu Belediye Başkanı seçilmiş ve üç dönem boyunca bu görevi başarıyla sürdürmüştür. Beyoğlu'nda 185 sivil toplum kuruluşunun yer aldığı Yerel Sivil Güçbirliği Merkezi'ni kurmuş ve birçok sosyal projeye imza atmıştır. Beyoğlu'ndaki turizm yatak kapasitesini büyük oranda arttırarak önemli bir katkı sağlamıştır. Ayrıca, II. Abdülhamid Dönemi Osmanlı Hilafetine Aykırı Bakışlar ve Bir Sistem Tartışması gibi kitapları kaleme almıştır.

Ahmet Misbah Demircan eşi kim?

Arapça ve İngilizce dillerini bilen Ahmet Misbah Demircan'ın eşi Ferda Demircan ile birlikte Zeynep, Rana ve Neva isimli üç çocuğu bulunmaktadır.

16 Şubat 2024 tarihli Resmi Gazete Atama Kararları ile yeni Tunus Büyükelçisi olarak atanmıştır. Bu atama, Demircan'ın kariyerinde önemli bir dönüm noktası olarak kaydedilmiştir.