Girişimci özellikleri ile dikkat çeken Alphan Manas, Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından biri olarak tanınıyor. Peki, Alphan Manas kimdir, kaç yaşında, nereli, eğitimi ne, mesleği ne, evli mi, çocuğu var mı? Alphan Manas serveti ne kadar?

Alphan Manas kimdir?

1962 yılında İzmir'de doğan Alphan Manas, sırasıyla Ankara İlkokulu, Karşıyaka Ortaokulu ve Atatürk Lisesini bitirdi.  Manas, 1983 yılında Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra kariyerine hızla adım attı. New York Eyalet Üniversitesi'nde lisansüstü eğitim aldıktan sonra Harvard Business School'da OPM programını tamamlayarak kendisini geliştirmeye devam etti.

Alphan Manas mesleği ne?

İş hayatına Tenba'da Üretim Müdürü olarak başlayan Manas, kısa sürede başarılar elde ederek Colonial Corp.'un Türkiye'deki operasyonlarını yönetmek üzere Ülke Müdürü olarak atandı. Bu dönemde, uluslararası zincir mağazalara hazır giyim ürünleri tedarik eden şirketin Türkiye'deki faaliyetlerini büyük ölçüde genişletti.

Girişimcilik ruhunu Exim'i kurarak ortaya koyan Manas, bu şirkette Genel Müdür olarak görev alarak OT-VT alanında çözümler sunan ve Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketlerinden biri haline gelen bir başarı hikayesi yazdı. Teknoloji Holding'in kurucu ortağı olarak da tanınan Manas, bir dizi başarılı şirketin kuruluşunda ve yönetiminde yer aldı.

Manas, Teknoloji Holding çatısı altında yurt dışında ve Türkiye'de birçok önemli yatırımı gerçekleştirdi. Bu yatırımlar arasında Veriset yazılım şirketinin satın alınması da bulunuyor. Ayrıca, Brightwell Holdings BV'yi kurarak birçok şirkete yatırım yaptı ve enerji sektöründe de önemli adımlar attı.

Alphan Manas serveti ne kadar?

Girişimcilik kariyeri boyunca Manas, 10'dan fazla sektörde 45'ten fazla şirkete ortaklık kurarak büyük bir servet elde etti. Bu şirketlerin toplam değeri 1 milyar USD'yi aşarken, yıllık ciroları da 4 milyar USD'yi buldu.

Manas'ın uluslararası arenada da etkin bir rol oynadığı görülüyor. Eclipse Aviation, Heuliez/MIA Electric Car, Synergethic/Tilter Electric Car gibi büyük şirketlerle iş birlikleri gerçekleştirerek başarılarına bir yenisini ekledi.

2024 yılında 62 yaşında olan Alphan Manas, girişimcilik ve iş dünyasındaki başarılarıyla Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından biri olarak tanınıyor ve gelecekte de önemli projelere imza atması bekleniyor.