Ankara'nın yer altı dünyasında faaliyet gösteren ve "Kaplanlar" grubu olarak bilinen suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan'ın gözaltına alınmasıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Peki, Ayhan Bora Kaplan kimdir, kaç yaşında, nereli? Ayhan Bora Kaplan kimin adamı, kimi öldürdü, kaç yıl ceza aldı, suçu ne? İşte detaylar...

Ayhan Bora Kaplan kimdir?

Ankara'nın yer altı dünyasında "Kaplanlar" grubu olarak bilinen suç örgütünü yönettiği iddiasıyla gözaltına alınan Ayhan Bora Kaplan'ın kim olduğu ve yaşamı hakkında daha fazla bilgi aranıyor. 1971 yılında Erzurum'da doğan Kaplan, çocukluğunu Ankara'da geçirdi. Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Kaplan'ın ekibine yönelik operasyonlar devam ediyor.

Ayhan Bora Kaplan neden tutuklandı?

Kaplan'ın ekibine yapılan operasyonlarda 20 kişi daha gözaltına alındı ve bu sayı 25'e yükseldi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız tabancalar ve tabancalara ait mermiler ele geçirildi. Ayrıca, şüphelilerden birinde çocuk pornografisi içeren görüntüler bulundu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Ankara Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan Ayhan Bora Kaplan'ın, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın olduğu iddiası da gündemde. Bu gelişmelerle birlikte, kamuoyunda Kaplan ve suç örgütüyle ilgili daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor.

Şekip Mosturoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Şekip Mosturoğlu evli mi, eşi kim? Şekip Mosturoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Şekip Mosturoğlu evli mi, eşi kim?

Ayhan Bora Kaplan kaç yıl ceza aldı?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, "Ayhan Bora Kaplan" isimli suç örgütüne ilişkin hazırladığı iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Örgütün kurucusu ve lideri olan Bora Kaplan'a yöneltilen suçlamalar arasında ağırlaştırılmış iki kez müebbet hapis cezası ile birlikte toplamda 169 yıl 6 ay hapis istemi bulunuyor.