31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Başçiftlik ilçesinde Belediye Başkanı olarak seçilen Şaban Bolat hakkında detaylar merak ediliyor. Peki, Başçiftlik Belediye Başkanı Şaban Bolat kimdir, kaç yaşında, nereli, eğitimi ne, mesleği ne, evli mi, çocuğu var mı? Şaban Bolat yüzde kaç oyla seçildi? İşte detaylar...

Levent Gültekin neden gündemde? Gazeteci Yazar Levent Gültekin nereli, kaç yaşında? Levent Gültekin neden gündemde? Gazeteci Yazar Levent Gültekin nereli, kaç yaşında?

Başçiftlik Belediye Başkanı Şaban Bolat kimdir?

Başçiftlik Belediye Başkanı seçilen Şaban Bolat, mahalli idareler genel seçimlerinde zaferle çıktı. 1956 yılında Başçiftlik'in Karacaören köyünde doğan Bolat, 1975 yılında Tokat Öğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra 25 yıl boyunca öğretmenlik yaparak topluma hizmet etti. Emeklilik sonrası dersane yöneticiliğiyle kamu hizmetine devam etti.

Şaban Bolat yüzde kaç oyla seçildi?

31 Mart 2024'te yapılan seçimlerde AK Parti'nin Başçiftlik adayı olarak yarışan Bolat, bin 282 seçmenin oyu ve  %50.15 oy oranıyla Başçiftlik Belediye Başkanı seçildi. Seçim zaferinin ardından halka teşekkür mesajı yayınlayan Bolat, birlik, beraberlik ve adaletli yönetim vurgusu yaparak Başçiftlik için çaba harcayacağını belirtti.

Şaban Bolat teşekkür etti

Bolat mesajında, "Değerli hemşehrilerim, sizlerin destek ve güveniyle Başçiftlik'e hizmet etme şerefine eriştik. Bu göreve layık görüldüğüm için minnettarım. Önümüzdeki dönemde, adaletli bir yönetim anlayışı ve istişare kültürüyle hareket edeceğimizi belirtmek isterim" dedi.

Şaban Bolat, seçimin ardından yaptığı açıklamada, "Başçiftlik için durmadan çalışacak ve her kesime eşit mesafede olacağız. Halkımızın refahı ve şehrin kalkınması için elimizden geleni yapacağız" sözleriyle vatandaşlara olan sorumluluğunu vurguladı.

Bolat'ın seçim zaferi, Başçiftlik halkı arasında büyük memnuniyetle karşılandı. Yeni belediye başkanının göreve başlamasıyla birlikte, ilçenin kalkınması ve refahının artması için umutlar yükseldi.