Mersin doğumlu iş insanı ve avukat Erden Timur'un hayatı, iş dünyasında önemli bir iz bırakmış bir başarı öyküsüne sahip. Peki, Erden Timur kimdir, kaç yaşında, nereli? Erden Timur hangi şirketin sahibi, ne kadar zengin? İşte detaylar...

Erden Timur kimdir?

Mersin doğumlu olan Erden Timur, Türk avukat ve iş insanı olarak biliniyor. Eğitim hayatına Tarsus Amerikan Koleji'nde başlayan Timur, daha sonra Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Ancak, eğitimine devam ettiği sırada babasının sağlık sorunları nedeniyle eğitimini yarıda bırakıp Türkiye'ye döndü. Türkiye'ye döndükten sonra aile işlerine katıldı ve inşaat sektöründe faaliyet göstermeye başladı.

Erden Timur hangi şirketin sahibi?

2010 yılında Timur, Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. bünyesinde Nef markasını kurdu. İstanbul, Bodrum, ve Londra gibi şehirlerde markalı konut projeleri geliştirdi. Projelerinde foldhome konseptini uygulayan Timur, Türkiye'nin en zengin iş insanları arasında yer aldı.

Erden Timur, Nef'in gerçek sahibinin toplum olduğunu vurgulamak amacıyla şirketin karının en az %51'ini toplumsal fayda sağlayacak işlere harcamayı prensip edindi. Bu doğrultuda 2015 yılında Nef Vakfı'nı kurdu ve her yıl şirket karının en az %51'ini vakfa aktardı.

Donald Trump ikinci eşi Marla Maples kimdir, kaç yaşında? Marla Maples ne iş yapıyor? Donald Trump ikinci eşi Marla Maples kimdir, kaç yaşında? Marla Maples ne iş yapıyor?

Miras bırakmanın hayat görüşlerine ters olduğunu söyleyen Timur, eşiyle birlikte tüm mal varlıklarını, çocuklarına bakmaları şartıyla Nef Vakfı'na bağışlama kararı aldı.

Galatasaray taraftarı olan ve kulübe maddi destek sağlayan Timur, Galatasaray Sportif A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak görev yaptı.

Erden Timur, eşi Emine Timur ile evlidir ve Ala Bade adında bir kızı ile Yusuf Kenan adında bir oğlu bulunmaktadır.

Erden Timur'un yaşamı ve iş hayatı, Türkiye'nin iş dünyasındaki önemli isimlerinden biri olarak dikkat çekmektedir.