(Haber-Foto: Mustafa Işık)

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerin üzerinden 1 hafta geçti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) açıklamasına göre Recep Tayyip Erdoğan % 49.52 ve Kemal Kılıçdaroğlu % 44.88 alınca, Cumhurbaşkanlığı seçimi 2'nci tura kaldı. Gelecek Partisi Tokat Gençlik Kolları Başkanı Mert Hüseyin Bozdemir, 14 Mayıs 2023 seçim sonucunu sitemize değerlendirdi. Başkan Bozdemir, ikinci tur için daha sıkı bir şekilde çalışarak Cumhurbaşkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçileceğini belirtti. Bozdemir, "14 Mayıs seçimlerinin sonuçları göstermiştir ki vatandaşlarımızın yüzde elliden fazlası mevcut Cumhurbaşkanının ülkeyi yönetmesini istemiyor. Bunu başarı olarak görüp lanse etmeye çalışmaları da ayrıca irdelenmesi gereken bir konudur. Biz Gelecek Partisi olarak bu işin daha bitmediğini ve 1 hafta sonraki seçimleri kazanacağımızla ilgili hiçbir tereddüdümüzün olmadığını söylüyoruz. Tüm vatandaşlarımıza açık çağrımdır, sandığa git, oyunu kullan, oyuna sahip çık ve inan. Zafer, vatanını sevenlerin olacaktır."dedi.

“21 YILLIK HÜKÜMET TARİHİNDE İLK DEFA %50+1 OYU ALAMAMIŞTIR”

Gelecek Partisi Tokat Gençlik Kolları Başkanı Mert Hüseyin Bozdemir, "Demokratik haklarımızdan birisi olan seçme ve seçilme hakkımızı sandığa giderek kullandık ve millet iradesiyle 28. Dönem milletvekillerimiz belirlenmiş oldu. Tüm milletvekillerine başarılar diler, hayırlı olmasını temenni ederim. Bu seçim darbe girişimi değil, halkın iradesi olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Başından sonuna bizimle yol yürüyen teşkilatlarımıza millet ittifakı ortaklarına yansız medya kuruluşlarına  teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı, adam kaybetti. 21 yıllık hükümet tarihinde ilk defa %50+1 oyu alamamıştır. Toplumda konuşulanın aksine Kılıçdaroğlu ilk defa Erdoğan'ın karşısına direkt aday olarak çıkıp adama kaybettirmiştir. 8 milyon vatandaşımıza merkez yöneticilerinden il yöneticilerine kadar açık çağrımızdır; kırın artık şu adam kaybetmez tabularınızı, adam kaybetti. Kazanmak bizim elimizde artık, sandığa gelmeyen kardeşim gel ve 21 yıllık bu kendini bilmez zihniyete tepkini göster, son virajda bize destek ol. Herkes sandığa gitsin ve oyunu Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yana kullansın." şeklinde konuştu.

“SANDIKLARA SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR, OY NAMUSTUR”

28 Mayıs 2023 seçimi için gençlere çağrı yapan Başkan Bozdemir, "sevgili gençler sandıklara sahip çıkmak boynumuzun borcudur, oy namustur.  Gerekirse oy kullandığımız sandıkların başında bekleyeceğiz ama tek bir oyumuzu çaldırmayacağız. Sandık başında tabii zorluk çıkarmak isteyenler olacak, tartışmadan, polemiğe girmeden, görevimizi yapacağız. Tüm Tokat halkına sesleniyorum, bizim gençliğimizi, cebimizdeki parayı çalan zihniyet tabii ki oylarımızı da çalmak isteyecektir, sakın müsaade etmeyelim. 28 Mayıs gecesi zaferimiz elimizde, Türk Bayrağı dilimizde, İzmir Marşı'yla yerli ve milli kutlayalım." diye konuştu. Teröre karşı duruşlarının herkesçe bilindiğini ifade eden Bozdemir, terörle işbirliği yapanların terörist başlarından video getirip izletildiğini, Diyarbakır Emniyet Müdürünü şehit eden, Gonca Kuriş'i domuz bağıyla öldüren Hizbullah terör örgütünün siyasi ayağı olan HÜDA-PAR'ın Genel Başkanının meclise sokulduğunu vurguladı.  

“BU VATANIN EVLATLARI GELECEK VEKİLLERİYLE HAKKINI ALACAK”

28. Dönemde TBMM'de yer alacak olan Gelecek Partisi Milletvekillerine başarılar dileyen Başkan Mert Hüseyin Bozdemir, "Gelecek Partisini 28. Dönemde Mecliste temsil edecek tüm vekillerimize  başarılar diliyorum. Bu vatanın evlatları Gelecek vekilleriyle hakkını alacak, buna inancım tamdır." açıklamasında bulundu.