Sözel Puan Türünde Türkiye 378'incisi Olan Gül, Rektör Yılmaz'ı Ziyaret Etti
Sözel Puan Türünde Türkiye 378'incisi Olan Gül, Rektör Yılmaz'ı Ziyaret Etti
İçeriği Görüntüle

Tokat Bakkallar, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Şaban Kaya, küçük esnafın omuzundaki ağır finansal yükü ve emeklilik yolunda karşılaştığı engelleri kamuoyunun gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı tarafından daha önce duyurulan düzenlemeyi hatırlatan Kaya, BAĞ-KUR emeklilik prim gün sayısının 9000’den 7200’e indirilmesini içeren vaadin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Mevcut prim yükü nedeniyle birçok esnafın emeklilik hayallerini ertelemek zorunda kaldığını belirten Oda Başkanı, bu belirsizliğin esnaf zümresi üzerinde büyük bir mağduriyet oluşturduğunu ifade etti.784428548 28319707130978807 6505091152994868564 N"Sigorta Borcu Olan Esnaf Sağlık Hizmetinden Yararlanmalı"
Açıklamasında sadece emeklilik hakkına değil, günlük yaşamı doğrudan etkileyen sağlık güvencesine de dikkat çeken Şaban Kaya, ekonomik zorluklar sebebiyle sigorta prim borcunu ödeyemeyen esnafın sağlık hizmetlerinden mahrum kalmaması gerektiğini söyledi. Prim borçları biriken esnafın ve ailelerinin temel sağlık hakkına erişiminde yaşanan sıkıntıların acilen çözülmesi gerektiğini belirten Kaya, düzenlemenin aynı zamanda esnafın sağlık güvencesini de kapsayacak şekilde genişletilmesinin şart olduğunu dile getirdi.Başkan Şaban Kaya'dan Ankara'ya Çağrı Prim Yükü Hafifletilsin, 7200 Gün Müjdesi Hayata Geçsin"Gazi Meclisimizden Acil Düzenleme Bekliyoruz"
Esnafın nefes alabilmesi için konunun yasal zeminde süratle sonuca ulaştırılması gerektiğine işaret eden Kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne doğrudan çağrıda bulundu. Prim yükünün hafifletilmesinin sadece bugünü değil, esnafın ve ülkenin geleceğini ilgilendiren kritik bir mesele olduğunu kaydeden Kaya, Gazi Meclis'in esnaf lehine atacağı bu adımın, binlerce küçük işletmecinin geleceğe daha güvenle bakmasını sağlayacağını belirterek sözlerini tamamladı.Başkan Şaban Kaya'dan Ankara'ya Çağrı Prim Yükü Hafifletilsin, 7200 Gün Müjdesi Hayata Geçsin-1

Muhabir: Mustafa Işık