Ramazan Bayramı'nın başlamasıyla birlikte tatilini şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşlar, yoğun trafikle karşılaştı. İstanbul'da, Anadolu yakasında bulunan D-100 karayolu üzerinde uzun araç kuyrukları oluştuğu gözlendi. Ankara istikametine doğru yol alan sürücüler, trafik sıkışıklığıyla mücadele etti. Aynı zamanda E-5 karayolu üzerinde de Halıcıoğlu ve Basın Ekspres Mevkii'nde trafik yoğunluğu yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verilerine göre, saat 17.50 itibariyle trafik yoğunluğu yüzde 76 olarak ölçüldü.

İzmit Belediyesi müdürlüklerinde devir teslim törenleri İzmit Belediyesi müdürlüklerinde devir teslim törenleri

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram öncesinde vatandaşlara trafik kurallarına uymaları çağrısında bulundu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise Ramazan Bayramı tatili süresince 30 ila 35 milyon vatandaşın seyahat etmesinin beklendiğini duyurdu. Trafik yoğunluğunun artmasıyla birlikte jandarma ekipleri Fenertepe Gişeleri'nde denetimler gerçekleştirdi. Sürücüler tek tek durdurularak uyarıldı ve yolcu otobüslerinin şoförlerinin yeterlilik belgeleri kontrol edildi. Ayrıca çocuklara boyama kitabı hediye edilerek trafik denetimi sırasında farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Ramazan Bayramı'nın 9 günlük tatil süresince yoğun trafikten kaçınmak ve güvenli seyahat etmek için sürücülerin dikkatli olmaları, trafik kurallarına uymaları önem arz etmektedir. Trafik denetimlerinin devam edeceği belirtilirken, vatandaşlar güvenli ve huzurlu bir bayram geçirmesi temennisiyle yola çıkmaya devam etmektedir.