Tokat MTAL’de Erasmus Days 2026 Coşkusu Başlıyor! Öğrenciler Avrupa’ya Yolculuğa Çıkıyor
Tokat MTAL’de Erasmus Days 2026 Coşkusu Başlıyor! Öğrenciler Avrupa’ya Yolculuğa Çıkıyor
İçeriği Görüntüle

Birlik Sağlık Sen Tokat İl Başkanlığı, Tokat'ta etkili olan salgın sürecine ilişkin yazılı bir basın açıklaması yayımladı. İl Başkanı Erhan Artar imzasıyla yayımlanan açıklamada, vatandaşların sağlığını korumak için gece gündüz demeden çalışan tüm sağlık personelinin çabası vurgulandı. Artar, açıklamasında sağlık sisteminin her bir emekçisinin bu mücadelenin vazgeçilmez bir parçası olduğuna dikkat çekti.

"Hekimden Temizlik Personeline Kadar Her Emekçi Mücadelenin Parçası"
Salgınla mücadelenin tek bir meslek grubuyla sınırlı olmadığının altını çizen Artar, şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık çalışanlarımız; yoğun iş yüküne, zorlu çalışma koşullarına ve salgının beraberinde getirdiği tüm risklere rağmen büyük bir sorumluluk bilinciyle görevlerini yerine getirmektedir. Hekimlerimizden hemşirelerimize, laboratuvar çalışanlarımızdan teknisyenlerimize, acil sağlık personelimizden temizlik ve destek hizmetlerinde görev yapan tüm çalışanlarımıza kadar sağlık sistemimizin her bir emekçisi, bu mücadelenin vazgeçilmez bir parçasıdır."

"Emeğin ve Alın Terinin Farkındayız"
Birlik Sağlık Sen olarak sağlık çalışanlarının emeğinin farkında olduklarını belirten Artar, çalışanların kendi sağlıklarını riske atarak gösterdiği gayretin her türlü takdirin üzerinde olduğunu ifade etti. Artar, "Birlik Sağlık Sen olarak, salgınla mücadelede en ön safta yer alan tüm sağlık çalışanlarımızın emeğinin, fedakârlığının ve alın terinin farkındayız" dedi.Birlik Sağlık Sendikası İl Başkanı Erhan Artar-1"Teşekkür Yetmez, Adil Çalışma Koşulları Şart"
Açıklamada teşekkürün yanı sıra kalıcı çözüm çağrısı da yer aldı. Artar, sağlık çalışanlarının korunmasının toplum sağlığının korunmasının temel şartı olduğunu belirterek taleplerini sıraladı:

"Bu süreçte sağlık çalışanlarımızın yalnızca teşekkür ve takdirle değil; yeterli personel, güvenli çalışma ortamı, uygun dinlenme koşulları ve emeklerinin karşılığını alabilecekleri adil çalışma şartlarıyla da desteklenmesi gerektiğini vurguluyoruz."

Vatandaşlara Hijyen ve Duyarlılık Çağrısı
Birlik Sağlık Sen Tokat İl Başkanı Erhan Artar, açıklamasının sonunda Tokatlı vatandaşlara da çağrıda bulundu. Yetkili kurumların uyarılarına uyulması, kişisel hijyen ve korunma tedbirlerine özen gösterilmesi istendi. Vatandaşların göstereceği duyarlılığın sağlık çalışanlarının işini kolaylaştıracağı belirtildi. Artar, "Bu vesileyle, Tokat’ta salgınla mücadele kapsamında fedakârca görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza gönülden teşekkür ediyor; hastalarımıza acil şifalar diliyoruz. Birlik Sağlık Sen olarak sağlık çalışanlarımızın yanında olmaya, emeklerini savunmaya ve hak ettikleri çalışma koşullarına kavuşmaları için mücadele etmeye devam edeceğiz." diyerek açıklamasını tamamladı.
Whatsapp Image 2026 10 15 At 10.04.16

Muhabir: Mustafa Işık