İftar sofralarına oturduğumuzda, öncelikle sofranın manevi atmosferiyle ruhumuzu doyurmalıyız. Dualarla açılan iftar sofraları, bereketin simgesi olan hurma ile başlayabilir. Ardından, dumanı üstünde enfes bir çorba ile sofranın devamını getirebiliriz. Ana yemek olarak, zengin içerikli ve doyurucu bir ana yemek tercih edebiliriz. Örneğin, güveçte veya fırında pişirilmiş etli sebzeli bir yemek, hem göz doyurucu hem de lezzetli bir seçenek olabilir.

Ana yemeğin yanında, bol yeşillikli ve vitamin deposu bir salata ile iftar sofrasını renklendirebiliriz. Salataların yanında mis gibi kokan, taze ekmekler sofraya eklenirse, iftarın tadı bir kat daha artar. İçecek olarak da taze sıkılmış meyve suları veya ayran gibi serinletici içecekler tercih edilebilir.

İftarın tatlı noktasına gelindiğinde, hafif ve ferahlatıcı bir tatlı seçmek ideal olacaktır. Örneğin, ev yapımı bir meyve salatası veya sütlü tatlılar, iftarı tatlı bir noktayla tamamlayabilir.

Bu önerilerle hazırlanan iftar sofraları, sevdiklerimizle birlikte geçireceğimiz keyifli anlar ve dua dolu bir atmosfer sunacaktır. Bereketi ve paylaşımın değerini yaşayacağımız bu özel anlarda, iftar sofralarımızın neşesini ve lezzetini arttırmak için bu önerilere göz atabiliriz.

Erdoğan'dan kan bağışçılarına ziyaret Erdoğan'dan kan bağışçılarına ziyaret

Bu akşam iftara ne pişirsem?

Çorba:
•    Yayla çorbası: Klasik ve doyurucu bir çorbadır. Hazırlaması da oldukça kolaydır.


Ara sıcak:
•    Sigara böreği: Herkesin severek yediği bir ara sıcaktır. Hazırlaması da oldukça kolaydır.


Ana yemek:
•    Fırında tavuk ve bulgur pilavı, salata: Hem lezzetli hem de besleyici bir ana yemektir. Hazırlaması da oldukça pratiktir.


Tatlı:
•    Güllaç: Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan güllaç, hafif ve lezzetli bir tatlıdır.

Ramazanının mübarek, oruçlarınız makbul olsun... Afiyetle...