Pegasus Hava Yolları, bedelsiz sermaye artırımı kararıyla gündemde. Hisse bölünme sürecinin başlamasıyla birlikte yatırımcılar, fiyat düşüşünün nedenlerini merak ediyor. Peki, Pegasus hissesi bölündü mü? Pegasus ne zaman bölündü? İşte detaylar...

Pegasus hissesi bölündü mü?

Pegasus Hava Yolları, hisse bölünme süreci ve sonrasındaki fiyat değişiklikleriyle gündemde. Bedelsiz pay alma sürecinin başlamasıyla birlikte yatırımcılar, hisse fiyatlarının neden düştüğünü merak ediyor. Şirketin aldığı %388,7 oranındaki bedelsiz sermaye artırımı kararı, hisse fiyatlarında belirgin bir düşüşe neden oldu. Mevcut durumda 102 milyon Türk Lirası olan sermayesini 500 milyon TL'ye yükseltme kararı, piyasada belirli bir dengesizliğe yol açtı.

Bedelsiz sermaye artırımı sonucunda hisse değeri 4.8875 kat düşerken, yatırımcıların ellerindeki hisse adedi aynı oranda arttı. Bu durum, hisse fiyatlarının 201 TL seviyelerine kadar düşmesine neden oldu. Pegasus'un KAP'a yaptığı açıklamaya göre, bedelsiz pay alma hakkı kullanım başlangıç tarihi 14 Mayıs 2024 olarak belirlendi. Şirket, 500.000.000 TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı içerisindeki çıkarılmış sermayesini 397.700.293 TL artırarak 500.000.000 TL seviyesine yükseltme kararı aldı.

Ödeme Tarihi olarak belirlenen 16 Mayıs 2024'te, sermaye artırımı varsa yeni payların Borsa'da işlem gören pay sahiplerinin hesaplarına gireceği, sermaye azaltımı varsa hesaplarından çıkacağı tarih olarak belirlendi. Kayıt Tarihi ise 15 Mayıs 2024 olarak belirlendi. Bu tarih, Borsa'da işlem gören tipteki payların hak sahiplerinin belirlendiği tarih olarak açıklandı.

Baştek Tokat kıymetlilerini Ankara'da buluşturdu Baştek Tokat kıymetlilerini Ankara'da buluşturdu

Pegasus, bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı bildirimde, şirketin kayıtlı sermaye tavanı içindeki çıkarılmış sermayesini artırmak için 397.700.293 TL değerinde pay ihraç edeceğini duyurdu. Bu artışla birlikte şirketin sermayesi, 500.000.000 TL seviyesine yükseltilecek. İhraç edilecek paylara ilişkin İhraç Belgesi ve Ana Sözleşme Tadil Metni'nin Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandığı belirtildi. Bedelsiz pay alma hakkı kullanım başlangıç tarihi olarak 14 Mayıs 2024'ün belirlendiği açıklamada yer aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ