(Haber: Arzu Kaymak)

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Rekreasyon Yönetimi Bölümü tarafından Tokat Merkez Gökmedrese’de düzenlenen “Desenden Dengeye Mandala Sergisi” sanatseverlerle buluştu.

Rekreasyon Yönetimi Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin, Terapötik Rekreasyon dersi kapsamında hazırladığı mandala çalışmaları, ziyaretçilere görsel bir şölen sunmanın yanı sıra zihinsel denge, odaklanma ve içsel farkındalık konularında da önemli mesajlar verdi. Sergide yer alan eserler, öğrencilerin yaratıcılıklarını ve sanatsal bakış açılarını yansıtırken, mandala sanatının birey üzerindeki rahatlatıcı ve iyileştirici etkilerine dikkat çekti.

Ders sorumlusu Prof. Dr. Evrim ÇELTEK öncülüğünde gerçekleştirilen sergi, rekreasyonun yalnızca boş zaman değerlendirme etkinliği olmadığını; aynı zamanda bireyin ruhsal ve zihinsel iyi oluşuna katkı sağlayan önemli bir alan olduğunu ortaya koydu. Etkinlik, öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürmelerine olanak tanırken, katılımcılara da deneyimsel bir öğrenme ortamı sundu.

Vekil Kadim Durmaz: “Tokat’ta Üreticinin Bir Yıllık Emeği Sular Altında Kaldı”
Vekil Kadim Durmaz: “Tokat’ta Üreticinin Bir Yıllık Emeği Sular Altında Kaldı”
İçeriği Görüntüle

Turizm7Turizm6Turizm2Turizm1Turizm3Turizm4Turizm5Turizm-1Turizm8

Muhabir: Arzu Kaymak