CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, emekli maaşlarına yapılan zamdan hareketle değerlendirmelerde bulundu ve “dağ fare doğurdu” ifadesiyle zammın yetersizliğini, emekliyi tatmin etmediğini vurguladı.

            CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz’ün açıklaması şöyle oldu:

DAĞ YİNE FARE DOĞURDU

“Halk arasındaki deyimle ‘dağ yine fare doğurdu.’ Aylardır beklenti içerisinde bırakılan on yedi milyon emekli yine büyük bir hayal kırıklığına uğradı. En düşük emekli maaşı olan 7500 tl % 5 zam ile 10.000 tl’ye yükseltilmiş. Bu yalnız ‘İNSANLIK DIŞI’ yaşam sınırıdır. 14.431 tl olan açlık sınırının altında kalan bu ücretin başka bir tanımlaması olamaz. Bunu reva görenlerin emeklilerden, sokaktan, pazardan, halktan uzak bir yaşam sürdüğü çok açık. Yıllardır devlet bütçesini keyifleri için har vurup harman savuran bu dayatmacı, otoriter zihniyetin verdikleri 10.000 lira ile fazla değil sadece bir ay yaşamalarını çok isterdik.

Uyguladıkları politikalarla kendi yandaş, hısım, akrabalarının dışında kimseye faydası olmayan bu yönetime sandıkta ders verme zamanı geldi. 31 Mart 2024 tarihini hedef tahtanıza yerleştirin sandıktan gelen demokratik gücümüzü gösterelim.

Ekonomiyi kendileri için rant odaklı fantezilerle yürütenler, dövizin yükselip enflasyonun zirve yaptığı bir bataklığın içinde debelenip dururken milli gelirden hakkını alamayan %80’lik halk kesimini de yoksulluk ve sefalete sürüklemişlerdir.

Zamla yatıp zamla kalktığımız, kiraların kavgalara varan can yaktığı, eğitimden sağlığa her alanda süründüğümüz, kanla ve gözyaşıyla kazandığımız vatanımızın yolgeçen hanına döndüğü bir ortamı bize reva gördüler.

Başkan Yazıcıoğlu'na Baba Vali Yazıcıoğlu kitabı Başkan Yazıcıoğlu'na Baba Vali Yazıcıoğlu kitabı

Toplumumuzun ruh sağlığı bozuldu, 2013 yılında yaklaşık 37 milyon antidepresan kullanılırken 2023 yılında yaklaşık 65 milyon kutuya çıktı.

Kendi vatandaşına istihdam yaratacak yatırımları yapamayan, sorunlara çözüm üretmek yerine ‘giderlerse gitsinler’ önerisinde bulunan, her dört gencinden üçünün ilk fırsatta yaşamını diğer ülkelerde sürdürme özlemini görmezden gelenler artık çıkışı unutulmuş bir labirentte sıkışmışlardır.

Yurdumuza kontrolsüz girenlerle, baronların, mafya liderlerinin toplumsal yapımızda oluşturacağı dejenerasyon ve güven zafiyeti şimdiden kendini hissettirmeye başlamıştır. Bunun gelecekte daha tehlikeli bir noktaya ulaşmadan acilen çözülmesi savsaklanmayacak önemdedir.

Bilinmelidir ki bu güne gelinceye kadar her fırsatta tehlikelere dikkat çekmemize rağmen hiç birine rağbet edilmemiş, dikkate alınmamıştır. İnsanca yaşayacağımız günlerde birlikte olmak dileğiyle tüm halkımızı saygıyla selamlıyoruz.”