CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz çözüm bekleyen sorunları dile getirmeye devam ediyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Erzincan'daki maden faciasını örnek göstererek, Tokat'ın da aynı risk altında olduğunu ifade etti. Ak Parti iktidarı döneminde Tokat'ın önemli doğal alanlarının büyük bir kısmının madenlere açıldığını belirten Durmaz, bunun çevre ve doğa için büyük tehdit oluşturduğunu söyledi. 

Siyanürle altın arama çalışmaları felakete sebep oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, TBMM’de yaptığı konuşmada, Erzincan’ın İliç ilçesinde yaşanan toprak kaymasını gündeme getirdi. Durmaz, Erzincan'ın tarihindeki depremlerle birlikte yaşanan acıları hatırlatarak, Erbaa ilçesinin de aynı fay hattı üzerinde olduğunu ve bölgede onlarca vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi. Erzincan’ın İliç ilçesinde yaşanan maden faciasının benzerinin Tokat’ta yaşanmaması için önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden Durmaz, siyanürle altın arama çalışmalarının felakete sebep olduğunu belirtti.

Tokat'ın önemli doğal alanlarının büyük bir kısmı madenlere açıldı

Maden arama çalışmalarının Tokat ve çevresinde ciddi sorunlara yol açtığını vurgulayan Durmaz, Ak Parti iktidarı döneminde Tokat'ın önemli doğal alanlarının büyük bir kısmının madenlere açıldığını dile getirdi. Tokat’ta maden arama çalışmalarının çevre ve doğa için büyük bir tehdit oluşturduğuna dikkat çeken Durmaz, “Kuzey Anadolu fay hattının üzerinde bulunan Erzincan 1939 ve 1942 depremleriyle binlerce insanı kaybeden coğrafyada bize acılar yaşatan bir il. Bu depremle aynı fay hattı üzerinde bulunan Erbaa ilçemizin yeri değişmiş, Niksar ve Reşadiye’de onlarca yurttaşımızı kaybettik. Hepimizi üzen Erzincan İliç’te siyanürle altın aranan maden bölgesinde bir felaketi daha yaşadık. Canlarımız toprak altında, yüreğimiz yanıyor, acımız büyük. Çok kez Cumhuriyet Halk Partisi Grubundan milletvekili arkadaşlarımız bölgeye gitti, incelemelerde bulundu ve bu ruhsatlandırmaların gözden geçirilmesini söyledi ama dinlemediniz. Dinlemediğiniz gibi zamanın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından ayrıca bu ruhsatlanan bölgelere kapasite artırma iznide verildi, vebaliniz büyük. Biz aynı anlamda Tokat’ta Niksar, Erbaa, Reşadiye Tokat merkeze bağlı Günçalı’da birçok felaketi yaşamaya aday illerden  biriyiz. O Güzel Tokat coğrafyasının ne acıki Ak Parti iktidarıyla meralarının %56’sı, ormanlarının %44’ü korunması gereken alanların %32’si önemli doğal alanların %30’u, tarım alanlarının %27’si dolayısıyla Tokat ve çevresindeki toplam alanımızın %46’sı Ak Parti iktidarı döneminde madenlere açıldı. Tokat maden arayışıyla gözden çıkarılan 22 ilin üçüncü sırasındadır.” Dedi. 

Başkomiser Kamuran Üçgül nereli, kaç yaşında, evli mi? Kamuran Üçgül neden şehit oldu? Başkomiser Kamuran Üçgül nereli, kaç yaşında, evli mi? Kamuran Üçgül neden şehit oldu?