Konya Selçuklu'da Tekno-Sel ilgisi Konya Selçuklu'da Tekno-Sel ilgisi

Microsoft, Kuzey Kore, Çin, Rusya ve İran kökenli siber casusluk gruplarının, ChatGPT gibi yapay zeka uygulamalarını siber saldırılarında kullanmak için erişimini engelledi. Şirketin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Microsoft'un iş ortağı OpenAI ile birlikte geliştirilen ChatGPT, farklı ülkelerden gelen siber saldırıların hedefi haline gelmişti.

Çin'e bağlı "Sodium" ve "Chromium" adlı siber casusluk grupları, yapay zeka modelini, teknik operasyonları desteklemek, Asya jeopolitiği ve ABD iç politikası gibi hassas konularda bilgi toplamak için kullanıyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun parçası olan "Curium" ise yazılım hatalarını bulma, oltalama e-postaları oluşturma ve algılanmadan siber saldırılar gerçekleştirme amacıyla ChatGPT'yi kullanıyordu.

Ayrıca, Rusya'ya ait "Strontium" siber casusluk grubu, uydu ve radar teknolojileriyle ilgili bilgi toplamak için ChatGPT'yi kullanıyor, Kuzey Kore siber casusluk grubu "Thallium" ise oltalama kampanyaları için içerik üretiminde ve Kuzey Kore'deki düşünce kuruluşlarını araştırmada yapay zeka hizmetinden yararlanıyordu.

Microsoft'un aldığı önlemler sonucunda, söz konusu siber casusluk gruplarının ChatGPT'ye erişimi engellendi. Bu adımlar, yapay zeka tabanlı saldırıların önlenmesine yönelik atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.