TikTok'un yeni yapay zeka tabanlı metin-okumaya dönüştürme özelliğiyle ilgili haberler son dönemde dikkat çekiyor. En son Android için TikTok uygulamasının sürümünde bulunan kodlar, "TikTok Ses Kütüphanesi" olarak adlandırılan bir şeyi ve "AI ile sesinizi oluşturun" adlı yeni bir seçeneği işaret ediyor. Henüz resmi bir ismi olmasa da, bu terimler genel hatlarıyla ne yapacakları hakkında fikir veriyor.

Başımıza icat çıkar! Patentle Türkiye başvuruları başladı Başımıza icat çıkar! Patentle Türkiye başvuruları başladı

AssembleDebug adlı bir kod avcısı, bu özelliği çalıştırmayı başardı ve kullanıcıların seslerini oluşturmak için ekrandaki bir metni okumalarını isteyen tanıtım ekranını gösterdi. Bu özellik, TikTok videolarında metin-okuma ile kullanılabilecek seslerin AI versiyonlarını oluşturmayı amaçlıyor.

Ancak, bu tür bir AI tabanlı metin-okuma aracının potansiyel kötüye kullanımı konusunda her zaman endişeler olacaktır, özellikle de çevrimiçi platformlarda yanlış bilginin hüküm sürdüğü bir dönemde. Umuyoruz ki TikTok, bu tehlikelerle nasıl mücadele edeceğine dair ek ayrıntılar sağlar. Ancak, bu metin-okuma aracı hala geliştirme aşamasında olduğundan, şirketin özelliği daha geniş bir kullanıma sunmaya hazır olduğunda bir açıklama yapması beklenmiyor.