Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Tokat Valiliği ile Tokat Belediyesi ortaklığında yürütülen "Huzurlu Şehir Tokat" (TRANQUIL CITY) adlı projenin Tokat şehir sakinleriyle buluşma etkinliklerinin ikincisi Gazi Osman Paşa Konağında gerçekleştirildi.

"Huzurlu Şehir Tokat" (TRANQUIL CITY)  isimli proje Türkiye Ulusal Ajansı ile Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun ortak protokol yapmasıyla çalışmalar başladı. Etkinliğe Tokat Vali Yardımcısı Osman Sarı başkanlık etti. Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Primer Ajans ve Vizyoner Genç Girişimciler adlı STK'nın da katılımıyla Tokat'ın sorunları adlı masa çalışmaları yapıldı.

Valilik Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Şahabettin Akca’nın çalıştay koordinatörlüğünde, Tokat’ın sorunlarının konuşulduğu etkinliğe, valilik ve belediye çalışanları, Emniyet Müdür Yardımcısı, İl Jandarma Komutanlığı temsilcileri, Müftülük, TOGÜ öğretim üyeleri, kurum temsilcileri, muhtarlar, STK temsilcileri, KADEM ve vatandaşlar katıldı.

Vali Numan Hatipoğlu’nun eşi Uzman Psikolojik Danışman-Psikoterapist Ayfer Hatipoğlu da masa başı toplantılarında toplum içerisindeki davranışlar ve değiştirilmesi konusunda çalışmalara katıldı. Çalışma sonunda Tokat'ın iyileştirilmesi gereken alanlarıyla ilgili sunumlar yapıldı. Ayrıca sorun analiz raporları tutuldu. Tokat’ın ilk 10 konuda sorunları ortaya konuldu ve çözüm önerileri masa başı toplantılarında konuşuldu.

İki yıl sürecek olan projenin amacının Tokat şehrinde eğitim yoluyla iyileştirilebilecek alanlarda çalışmalar yapılarak daha huzurlu bir şehir ortamı oluşturma hedefleniyor.

Tokat Vali Yardımcısı Osman SARI, etkinliğin kapanış sunumunda projenin tanıtım etkinliklerinin 15 Şubat 2024 tarihinde Dedeman Otel'inde gerçekleştirileceğini, etkinliğe yerli ve yabancı misafirlerin davet edildiğini belirtti.

Yeşil Malatya’ya yeşil belediyecilik Yeşil Malatya’ya yeşil belediyecilik