MHP'den Erbaa Belediye Başkanlığı için bir dönem daha aday gösterilen ve en yakın rakibine fark atarak seçilen Ertuğrul Karagöl, hayatını mimarlık ve belediye başkanlığı ile şekillendiren bir isim olarak ön plana çıkıyor. Peki, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl kimdir, kaç yaşında, nereli, eğitimi ne, mesleği ne, evli mi? İşte ayrıntılar...

Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl kimdir?

Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, 16 Temmuz 1989'da Erbaa'nın Koçak kasabasında doğdu, ilkokulu Mithatpaşa İlköğretim Okulu'nda tamamladı.

Lise yıllarında Erbaaspor Basketbol takımında gösterdiği performansla sporla da ilgilenen Karagöl, Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde eğitim aldıktan sonra mesleğine adım attı. Öğrencilik yıllarında Mimarlar Odası öğrenci temsilciliği görevini üstlenerek aktif bir öğrencilik dönemi geçirdi.

Ertuğrul Karagöl mesleği ne?

Profesyonel kariyerine Ankara'da G5 Mimarlık Atölyesinde başlayan Karagöl, yurt içi ve yurt dışında birçok projede yer alarak deneyim kazandı. Özellikle Afrika ülkelerinde çeşitli projelerde bulunması, uluslararası alanda da tecrübe kazanmasını sağladı.

Ankara Erbaa Kültür ve Dayanışma Derneği'nde Yönetim Kurulu üyeliği yapmasıyla toplumsal sorumluluğunu da yerine getiren Karagöl, hemşerilerine ve özellikle Ankara'da okuyan gençlere yönelik etkinliklerde aktif rol aldı.

Vatani görevini Diyarbakır'da tamamladıktan sonra İstanbul'a geçerek PANA HOLDİNG'te proje sorumlusu olarak görev yapan Karagöl, babasının vefat etmesi üzerine memleketi Erbaa'ya geri döndü.

İnci Taneleri Meltem'i canlandıran Gözde Kocaoğlu kim? Gözde Kocaoğlu Rıza Kocaoğlu kardeş mi? İnci Taneleri Meltem'i canlandıran Gözde Kocaoğlu kim? Gözde Kocaoğlu Rıza Kocaoğlu kardeş mi?

Ertuğrul Karagöl yüzde kaç oy aldı?

2016 yılında Erbaa'ya dönüşüyle birlikte kendi işini kurarak Erka Mimarlık ve İnşaat firmasını hayata geçiren Karagöl, yerel düzeyde siyasete de atılarak Milliyetçi Hareket Partisi'nden Erbaa Belediye Başkan adayı oldu. 2019 ve 2024 Mahalli İdareler seçimlerinde %52'nin üzerinde oy alarak Erbaa Belediye Başkanı seçildi. 

31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Erbaa Belediye Başkan Adayı oldu. Seçimde aldığı %52,62 oy oranı ile Erbaa Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart 2024 seçimlerinde MHP'den tekrar aday gösterildi ve yüzde 52.02 oy oranı ile tekrar belediye başkanı seçildi.

Ertuğrul Karagöl evli mi?

Bekar olan Karagöl, annesi ve iki kız kardeşiyle birlikte yaşamını sürdürüyor. İyi derecede İngilizce bilmesi, uluslararası ilişkilerde ve projelerde aktif rol almasına olanak sağlıyor.

Ertuğrul Karagöl'ün hayatı, köklerinden gelen bağlılık ve toplumsal sorumluluk bilinciyle şekillenmiş durumda. Hem mesleğinde hem de siyasette başarılı adımlar atarak memleketine ve insanlığa hizmet etmeye devam ediyor.