(Haber: Bekir Binbaş)

 

Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı, İyi Parti Merkez İlçe İstişare Kurulu Üyesi Uğur Ulus ile birlikte gazetemize yaptığı ziyarette ülke ve Tokat gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

2019 yerel seçimlerinde Tokat Belediye Başkan adayı olan Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı, Tokat’ın hak ettiği yatırımları alma konusunda sıkıntı yaşadığına değinerek, “Tokat’ın sorunları Tokatlılar tarafından bilinmektedir. Kişisel düşüncem genel anlamda en büyük sorunumuz iş ve istihdam, yani yerel ekonomik kalkınma sorunudur. Bu sorunları aşmak için, Tokat ulaşım ağı sorunu, tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi ve sulama sorununun çözüme kavuşturulması en büyük dileğimdir” dedi.

Türkiye’de 8 milyon sığınmacı ve kaçak göçmen bulunuyor

Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı, İYİ Parti’nin eylem planlarını yeri geldikçe yurttaşlarla paylaştığına değinerek,  geçtiğimiz Salı günü de “Kararlı ve Planlı Geri Dönüşe Az Kaldı” sloganıyla İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Göç Doktrini ve Stratejik Eylem Planı”nı tanıttığını söyledi.

Türkiye’nin bir göçmen deposuna dönüştüğünü ifade eden Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı, “3 milyon 654 bin 257 Suriyeli sığınmacı, 650 bin civarında diğer ülke uyruklu sığınmacı ve müracaatçı, 3 milyon 500 bin kaçak dahil, Türkiye’de 8 milyon sığınmacı ve kaçak göçmen bulunuyor. O da en düşük rakamlara dayalı iyimser tahminle” dedi.

Sığınmacılara tanınan tüm ayrıcalıklar iptal edilecektir

İYİ Parti’nin Milli Göç Doktrini doğrultusunda, Türkiye'ye yönelik kitlesel göçün sınıra ulaşmadan sınır ötesinde tutulacağının dünya kamuoyuna açıklanacağını kaydeden Yarıcı, sözlerini şöyle sürdürdü.

“Göç Doktrini ve Stratejik Eylem Planı” doğrultusunda ve‘Hudut namustur’ esası benimsenerek, açık kapı politikasının terk edileceğinin, sığınmacılara hiçbir şart altında vatandaşlık verilmeyeceğinin deklare edileceğinin, sığınmacılara tanınan tüm ayrıcalıkların iptal edileceğinin açıklanması, bir beka konusu haline gelebilecek sorunu çözebilecektir.  Özetle, Türkiye Cumhuriyeti olarak resen güvenli bölgenin genişletilecek ve her hâl ve şartta Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri dönüşlerinin sağlanacak olması çok isabetli ve yerinde bir eylem planıdır.”

Gençlerin güvenini, kadınların huzurunu, çocukların mutluluğunu kazanmak için öncelikle ‘Eğitimde Nitelikli Fırsat Eşitliği’ hedefi hayata geçirilecektir

Ağustos 2022’ de “İyi Eğitim Özgür ve Yenilikçi Birey, Çoğulcu ve Katılımcı Toplum” eylem planının yurttaşlarla paylaşıldığını ifade eden Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı, Genel Başkan Meral Akşener’in “Eğer bugün ülkemizde; gençler, yurt dışında yaşamanın yollarını arıyorsa; kadınlar, kendilerini güvende hissetmiyorsa; çocuklar, derin bir yoksulluk ile sınanıyorsa; sebebi, eğitim politikalarımızın vasatlığıdır. İşte tam olarak bu yüzden İYİ Parti olarak; Gençlerin güvenini, kadınların huzurunu, çocukların mutluluğunu kazanmak için öncelikle ‘Eğitimde Nitelikli Fırsat Eşitliği’ hedefimizi hayata geçireceğiz. Cephede eşitlenen bir milleti, hayatın tüm alanlarında eşitlemek için tüm imkânlarıyla mücadele veren Cumhuriyetimizin 100. yılında; Ona yakışan, yaraşan ve onu yaşatan politikalarımızla; Güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye’yi inşa edeceğiz” dediğine vurgu yaptı.

Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı, “Eğitim insanın; zihninin özgürleşmesi, aklının ve vicdanının birlikte gelişmesi, potansiyelinin gerçekleşmesi, yeteneklerini keşfetmesi, bugünün ve yarının becerilerini kazanması, bilgiye dayalı fikir geliştirmesidir. Eğitimli insan, toplumsal ve ekonomik kalkınmanın temelidir” diyerek, Eğitimde Fırsat Eşitliği hedefinin hukukun üstünlüğünü esas alan liyakat ve veri temelli bir yönetimi, nitelikli eğitim ve fırsat eşitliği için yeterli, planlı ve koordineli bütçeyi, yönetimi, mesleki açıdan sürekli gelişen, itibarlı ve yüksek motivasyon sahibi öğretmenleri, potansiyelini gerçekleştirebilen, motivasyonu yüksek ve geleceğe umutla bakan öğrencileri- ülkemizin yenilik ve rekabet potansiyelini geliştirecek, katılımcı ve kapsayıcı bir yükseköğretimi ve bireyin ve toplumun sürekli gelişimini destekleyen hayat boyu öğrenmeyi kapsadığını belirtti.

Ekonomide pembe tablolar çiziliyor

Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı, TÜİK Ağustos 2022 enflasyon rakamını % 80,21 olarak, ENAG ise % 181,37’ olarak açıkladığına işaret ederek, “Enflasyon bu rakamlara dayanmışken ekonomide pembe tablolar çizilmesi yurttaşımızın sıkıntısını gidermeye yetmiyor. Milli gelirin 9 bin 500 dolara yükseldiği açıklandı ancak 2013 yılında kişi başına düşen milli gelir 12 bin 489 dolardı. Demek ki bir yükselme değil, düşüş söz konusu. Kaldı ki Türkiye’deki gelir adaletsizliği yüzünden yurttaşlarımızın büyük çoğunluğunun geliri, bu rakamın da çok altındadır” dedi.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi egemen kılmalıyız

Bugün ülkesi ve milleti adına çeşitli açılardan üzüntü duyduğu bir durumla karşı karşıya olduğunu belirten Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı açıklamasını söyle sürdürdü.

“Hangi partiden olursa olsun, bir kişinin her şeye karar verdiği bir ülkede ne demokrasi olur, ne hukukun üstünlüğü ve adalet yaşar, ne de ekonomide düzelme olur. Bunların olmadığı yerde güven olmaz. Güvenin olmadığı yerde başarılı bir ekonomi de olmaz. Neden olmaz? Çünkü ekonominin patronu güvendir. Bu nedenle de, hukukun üstünlüğüne dayanan, israfın, kayırmacılığın olmadığı, liyakate, şeffaflığa dayanan, ilkelerin, kuralların, kurumların içinin boşaltılmadığı bir Türkiye hepimizin hayali olmalıdır. Seçimlerde bu hayali gerçekleştirmek üzere sandığa gitmeliyiz ve demokratik yollarla öncelikle Başkanlık sisteminden kurtulmalıyız. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi egemen kılmalıyız.”

Ekonomide Kurtuluş Programı: İstikrar ve Kapsayıcı Büyüme Eylem Planı

İyi Parti’nin, Türkiye’yi bu ekonomik darboğazdan kurtaracak, Ekonomide Kurtuluş Planı’nın ilk aşamasını oluşturan İstikrar ve Kapsayıcı Büyüme Eylem Planı’nın millet ve basın mensuplarıyla paylaşıldığını belirten Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı, planın ana hatları hakkında bilgi verdi.

Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı, “Artık hepimiz biliyoruz ki, uygulanan ekonomi politikaları ve kurumların erozyona uğratılması nedeniyle ülkemizin ekonomik istikrarı ve vatandaşlarımızın refah seviyesi ciddi tehlike altındadır. Bu nedenle İYİ Parti’nin ekonomik eylem planında; bilimsellikten uzak, kısa vadeye ve siyasi çıkarlara odaklı ekonomi politikalarının son bulacağı,  kurumların bağımsızlığının yeniden tesis edileceği, kamu yönetiminde liyakat ve hesap verilebilirlik ilkelerine dayalı yapılanmaya gidileceği açıklanmaktadır. Bu eylem planı kapsamında atılacak ilk adımlar, Merkez Bankası'nın bağımsızlığını yeniden tesis etmek ve bir dönem başarıyla uygulanan tam kapsamlı enflasyon hedeflemesi rejimine geri dönmektir. Kamu harcamaların hızla gözden geçirilmesi, bütçe üzerinde belirgin bir yük oluşturmaya başlayan harcamaların, Hazine garantileri ve özellikle kamu-özel iş birliğiyle yapılan projelerin bir an önce denetim altına alınması, mali disiplin sağlanması olarak açıklanmıştır. Bu süreçte mağdur olabilecek dar gelirli vatandaşlara hızlandırılmış destek sağlanacağı da özellikle vurgulanmaktadır“ dedi.

EYT Çözüm Planı ile ‘’EYT sorununu, tarihin tozlu raflarına kaldırılacaktır!’’

Yıllardır iktidar tarafından“çözeceğiz” denilen ancak halâ haklarına kavuşamayan EYT’liler için İYİ Parti’nin ‘EYT Çözüm Planı’ oluşturduğunu söyleyen Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı “Kazanılmış haklarından mahrum bırakılan EYT’lilerin mağduriyetine son verileceğini belirtti.

Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı, prim ödeme gün sayısını doldurduğu hâlde yaş sınırına takıldığı için emeklilik haklarına sahip olamayan yaklaşık 4,7 milyon EYT mağduru bulunduğunu ifade ederek,  “AKP’den önce kadınlarda 20, erkeklerde 25 çalışma yılını dolduran ve 5.000 iş günü çalışan her emekçimiz emeklilik hakkına erişebiliyordu. Oysa AKP’nin çıkardığı 4447 sayılı kanun ile bu şartlar ciddi anlamda ağırlaştı. Emeklilik hakkı da zulme dönüştü. Bu düzenleme, kademeli bir geçişle; kadınlarda 40-58, erkeklerde 60’ a varan yaş sınırı ve 7.000 iş gününü doldurmak mecburiyetiyle yeni bir emeklilik kriter seti öngördü ve adaletsiz bir sistemle adil bir emeklilik sistemi isteyen milyonlarca vatandaşımızı mağdur etti. EYT Çözüm Planı ile EYT sorununu tarihin tozlu raflarına kaldırılacaktır” dedi.

EYT çözüm planın yıllık maliyeti; geçmediğimiz köprüler, kullanmadığımız yollar, gitmediğimiz hastaneler, binmediğimiz uçaklar için yandaşlara ödenen hazine garantilerinin yükünden daha az olacak

Diş Hekimi Hüseyin Yarıcı İyi Parti’nin bu soruna 4 temel ilke çerçevesinden baktıklarının altını çizerek şunları söyledi.

“İyi Parti, EYT’liler grubu içerisinde yeni bir adaletsizliğe neden olunmadan, 4,7 milyon insanımızın, tamamının yararlandığı adil bir düzenleme öneriyor. EYT sorununu çözmeye bir sosyal yardım olarak değil, oluşan bir hak kaybının giderilmesi olarak bakılıyor. Bu çerçevede yapılacak EYT düzenlemesinde öngörülen koşullardan yararlanmak için herhangi bir başvuru süre sınırı konulmuyor. Böylelikle İYİ Parti iktidarında prim gün sayısını doldurmak kaydıyla EYT’li olan 4,7 milyon insanımızın tamamı süreç içerisinde geçiş dönemi emeklilik imkânından yararlanacak. EYT çözüm planın yıllık maliyeti; geçmediğimiz köprüler, kullanmadığımız yollar, gitmediğimiz hastaneler, binmediğimiz uçaklar için yandaşlara ödenen hazine garantilerinin yıllık yükünden daha az olacak. Geçiş dönemi olarak tanımlanan bu düzenleme Merkezi Yönetim Bütçesinden finanse edilecektir.”