Kadir Gecesi'nin özelliklerini anlatan Pamuklu, "Ey insanlar! İşte size Rabbinizden bir öğüt, kalplere bir şifa ve inananlar için yol gösterici bir rehber ve rahmet (olan Kur’an) geldi” (Yûnus, 57) ayetiyle tüm insanlığa gönderilen ve insanlığın ufkunu aydınlatan hayat rehberi Kur’an-ı Kerim'in bu gecede nazil olmaya başlamasıdır. Kur’an-ı Kerim insanları doğru yola ileten, karanlıktan aydınlığa çıkartan, bizi birbirimize yaklaştıran, kardeş kılan, hayatı güzelleştiren, sorunların çözümüne ışık tutan ve umutla geleceğimizi inşa etmemize rehberlik eden en büyük değer ve en önemli hazinedir" dedi.

Kadir Gecesi'nin umut, bağışlanma ve huzur kapılarını açtığını ifade eden Pamuklu, "Gafletle geçirdiğimiz vakitlerin affı ve günahlarla kirlenen kalplerimizin arınması için bizlere verilen eşsiz bir fırsat olan bu gece, kıymetini bilmeden tükettiğimiz ömür için tevbe imkânıdır" diye konuştu.

Kadir Gecesi'nin önemine dikkat çeken Pamuklu, "Bu gece, derin bir tefekkür ve samimi bir muhasebe ile bizi şerefli kılan inanç ve ahlakı yeniden kuşanma zamanıdır. Allah'ın rahmetinin yeryüzünü kuşattığı bu gecede bütün hata ve günahlarımıza tevbe ederek bir daha aynı yanlışlara yaklaşmamak kaydıyla af dileyelim. Bütün insanlığı dâhil ederek kin, haset, nefret, korku, ümitsizlik ve ötekileştirmenin olmadığı; güven, sevgi, saygı, kardeşlik ve dayanışmanın hâkim olduğu bir hayatın ve dünyanın inşası için tüm içtenliğimizle çalışma azmimizi yenileyelim" şeklinde konuştu.

Pamuklu, konuşmasında Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilen faaliyetlerde tüm yönleriyle dayanışma konusunun işlendiğini belirterek, "Bu gecenin mü’minler için manen arınma ve temizlenmeye; insanlık alemi için sevgi ve barış dolu günlere kavuşmaya vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Kadir Gecesi münasebetiyle bütün camilerde özel programların düzenlendiğini belirten Pamuklu, "Çocuğu, genci-yaşlısı, kadını-erkeği tüm vatandaşlarımızı camilerimizde Kadir Gecesi Özel programına davet ediyorum" diye konuştu.

Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, konuşmasının sonunda deprem bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil ve yaralı kardeşlerimize acil şifalar diledi.