Haber: Mustafa Işık

Serbest piyasada et fiyatları vatandaşın cebini yakıyor. Et ve Süt Kurumu Şubesi olan yerlerde daha ucuza satışlar oluyor. Tokatlılar, komşu ilimiz Sivas'ı örnek göstererek "Neden Tokat'ta olmasın?" diye yetkililere duyurdular. 

Gazetemizin haber yapmasıyla gündem olan konu hakkında ilimizde kasaplık yapan Hüsamettin Çınar’a mikrofon uzattık. Uzun yıllar kasaplık yapan Çınar, Et ve Süt Kurumu Şubesinin ilimizde olması gerektiğini belirtti. Kurumun ilimize kazandırılmasıyla birlikte piyasadaki et fiyatlarında da düşüşler olacağını öngördü.

KASAPLARIN KÂRI BELLİ OLUR

Çınar, “Kasaplar için güzel güzel olur, sakıncası olmaz. Satılan et çeşitlerinde indirim olur. Şunu da belirtmek istiyorum, bir şeyin alternatifi ne kadar çok olursa o kadar sonuçları güzel oluyor. Şimdi biz etleri köylüden alıyoruz, SİMSA’dan alıyoruz.  Bundan dolayı herkes kafasına göre fiyat belirliyor. Şimdi ilimizde bu kurumun olduğunu düşünün devletin himayesinde olacağından fiyat dengesi olacak. En azından kasapların kârı belli olur, Et ve Süt Kurumu’ndan alırız, aldığımız fiyattan satarız. Yeri geldiğinde toptan aldığımızda bizlere bir kota konulur, işler o şekilde yürür. Ne köylüyle nede SİMSA’yla uğraşmayız ve bu kurumundan alıp tezgâhta satmak bizim için daha avantajlı olur. Hem fiyat iyi olur düşer, buda vatandaşında bizimde işimize gelir. Çok faydalı olacağını düşünüyorum.” açıklamasında bulundu.