(Teknik Direktörün Gözüyle / Ercan Süsoy)

 

Bu sezon Bölgesel Amatör Lig (BAL)’da şampiyonluk mücadelesi veren, bölgemizi Tokatspor’un yerine profesyonel liglerde temsil edecek olan Tokat Belediye Plevnespor takımımım maçlarını devam ettiriyor.

Belediye Plevnespor takımımız, Niksar Belediyespor ve Çarşambaspor takımları ile kıyasıya girdikleri Şampiyonluk maçları olanca hızıyla arka arkaya oynanıyor. Her ne kadar Belediye Plevnespor takımımız gerek Niksar Belediyespor gerekse Çarşambaspor takımlarından puan farkı ile önde olsa da, bu üç takımın bundan sonra yapacağı maçlarda alacakları neticeler grubun şampiyonunu belirleyecektir. İnşallah şampiyon oluruz, diyelim.

Tokat Belediye Plevnespor – Çarşambaspor maçında gözümüze takılan önemli ayrıntılara gelince;

1) Sahamızda oynadığımız maçlarımızda olduğu gibi protokol tribünümüzde ve diğer tribünlerimizde seyirci sayılarının arttığını gözlemliyoruz. Protokol tribünümüzde her zamanki gibi müdavimleriyle birlikte son maçlarımızda pek görülmeyen Belediye Başkanımız sayın Eyüp Eroğlu’nu gördük. Bu arada eski Milli Hakem Ercan Durna, Turhallı Yönetici Yalçın beyle beraber maçı izledi. Ercan Durma, TFF Hakem İşlerinde önemli görevlerde bulunmuştur.

2) Takımımızın 12. Adamı konumunda olan taraftar topluluklarımız her zamanki gibi karşı maratonda yerlerini alarak daha kalabalık şekilde desteklerini verdiler. Biz bu taraftar topluluklarımızı 12. Adam performanslarıyla rollerini tam manasıyla yerine getirdikleri için kutluyoruz.

Maçın teknik analizine gelince;

Tokat Belediye Plevnespor, grubumuzda Şampiyonluk mücadelesi veren Niksar Belediyespor ve Çarşambaspor takımları ile sahamızda oynadığımız her iki maçta da beraberlikle sahadan ayrıldılar. Allah’tan takımımız bu iki takımdan da 5’er puan önde yer alıyordu. Takımımız bundan sonra yapacağı maçlarda mümkün olduğu kadar galip gelerek yoluna devam etmelidir.

Takımımızı teknik adam gözüyle incelediğimizde ülkemizdeki deprem felaketinden evvel, lige ara verilmeden önceki formunu yakalayamadığını görüyoruz. Bilhassa maçın 2. Devresinde yapılan değişikliklerin hiç olmadığını teknik heyetimiz görmüş olmalıdırlar. Bir defa daha evvel başarılı olduğumuz maçlarda Emre Sarıkaya (Aleks) gerek maçın birinci devresinde gerekse de hamle oyuncusu olarak en az bir devre oyunda tutularak Çarşamba maçında olduğu gibi sol kanat forvet (sol açık) değil de ileri orta saha (santrafor arkası) oynatılarak takımımızda bu mevkide az sürede de en iyi oynayacak futbolcumuzdur. Teknik heyetimiz, bundan evvel yaptığımız maçlarımızın istatiklerini incelediğinde durumun böyle daha faydalı olduğunu anlayacaklardır. İkinci devrede yeni santraforumuz Kaan Akar ve santraforumuz Muhammet Emir Özbilen’le birlikte çift santrafor olarak oynamanın hiç de iyi netice vermediğini görmüş oldular.

Teknik Heyetimiz bilhassa birinci devre başarılı oynadığımız maçlarda olduğu gibi orta sahamızda iki ön libero iyi yer almış olmasını sağlamak kaydıyla santrafor arkası İbrahim Utku İnce, ona yakın hamle oyuncusu olarak da Emre Sarıkaya’yı sol kanat değil de santrafor arkası mevkiinde monte etmeliyiz. Biz teknik heyetimizden takım tertibinde başarılı olduğumuz maçlardaki dağılışı yapmalarını beklemekteyiz, en doğrusu bu olacaktır kanaatindeyiz.

Hülasa, Tokat Belediye Plevnespor’un bu sezon BAL’da başarılı maçlar oynayarak TFF profesyonel lige çıkmalarını temenni eder, kulübümüzün sayın Belediye Başkanımız başta olmak üzere Yönetim Kurulumuz, Teknik Heyetimiz ve Kulübümüze her alanda yardımcı olan idarecilerini yaptıkları işlerden dolayı tekrar tekrar kutlar, başarılar dileriz.