TOGÜ’den edinilen bilgiye göre 1-31 Ocak 2023 tarihleri arasında Üniversite Hastanesinde doktorlar tarafından çeşitli dallarda, Tokat ve yöresinden 57 bin 2 hastaya tedavi hizmeti verildi.

24 Kasım 1999 tarihinde, Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi Tokat ve bölgesi için yataklı servis, ameliyathane, yoğun bakım ve diğer birimleri ile hizmet veriyor. Ocak 2002 tarihinde poliklinik, Ocak 2003 tarihinde ise yataklı servislerinde hasta kabulüne başlayan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi çok sayıda hastaya tedavi hizmeti sağlıyor. Ali Şevki Erek Yerleşkesi’nde faaliyetlerine devam eden hastanede 519’u nitelikli, 103’ü yoğun bakım olmak üzere 622 yatak kapasitesi bulunuyor.

11 ANABİLİM DALINDA BİN 878 AMELİYAT

Üniversitesi Hastanesi tarafından Ocak ayı içerisinde 11 anabilim dalında bin 878 ameliyat gerçekleştirildi. En çok ameliyat ise göz hastalıkları ile kulak, burun ve boğaz hastalıkları anabilim dalında gerçekleştirildi. Bu ameliyatları Ortopedi ve Travmatoloji, Genel Cerrahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalları izliyor.

57 BİN HASTAYA TEDAVİ HİZMETİ

Üniversite Hastanesinde, Ocak ayında toplam 28 birimde 57 bin 2 hastaya tedavi hizmeti sağlandı. Bunların 13 bin 637’sini acil, 35 bin 919’u Poliklinik ve 7 bin 446’sını Konsültasyon oluşturuyor.

622 yatak kapasitesi ile nitelikli tedavi veren Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi bünyesinde 63 Dr. Öğr. Üyesi, 260 Arş. Gör. Dr., 48 Doç. Dr., 4 Uzman Dr., 4 Öğr. Gör., 30 Prof. Dr. ve 6 Tabip Dr. bulunduruyor.

2019 yılı içerisinde Sağlık Turizmi alanında sertifikasyon işlemleri tamamlayan ve "Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi" alınarak Türkiye'de sağlık turizmi alanında hizmet veren sayılı hastaneler arasında giren Üniversite Hastanesi nitelikli doktorları ile bölge dışından gelen hastalara da tedavi hizmeti sağlıyor.

Hastaneden yapılan açıklamada, “Üstün nitelikli çalışma ekibi ile teknolojik altyapısını sürekli güncelleyen, tedavi edici uygulamaları yanında koruyucu sağlık çalışmaları da yapan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi olarak sağlık hizmetlerinde öncü politikaları geliştirerek hizmet vermeye devam edeceğiz” dendi.