Zafer Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Azmi Karamahmutoğlu ismini duyurdu. Seçim yarışına dahil olan Azmi Karamahmutoğlu hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Peki, İBB Başkan Adayı Azmi Karamahmutoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, asıl mesleği ne, evli mi, eşi kim, kaç yaşında? İşte detaylar...

İBB Başkan Adayı Azmi Karamahmutoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

1966 yılında Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya gelen Azmi Karamahmutoğlu, eğitim hayatına Trabzon merkezde başlamış ve 1983 yılında Trabzon Ticaret Lisesi'ni başarıyla tamamlamıştır. İşletmecilik alanındaki eğitimine devam etmek üzere 1989 yılında Çukurova Üniversitesi Mersin Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olmuştur.

Azmi Karamahmutoğlu asıl mesleği ne?

Profesyonel kariyerine "yenilenebilir enerji" sektöründe adım atan Azmi Karamahmutoğlu, siyasi arenada ise Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) çatısı altında kendisine yer bulmuştur. MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in atadığı son Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak önemli bir görev üstlenmiş, 1991 yılında MHP'den Ankara Milletvekili olarak seçilerek siyasi kariyerine parlak bir başlangıç yapmıştır.

Azmi Karamahmutoğlu hangi görevlerde bulundu?

1995 yılında MHP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev alan Karamahmutoğlu, partinin önemli isimlerinden biri olmuş ve 1999 yılında ikinci kez MHP'nin Ankara Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapmıştır. Ancak, Alparslan Türkeş'in vefatının ardından 1997'deki MHP Kongresi'nde yaşanan çekişmeler sonucunda parti içinde aktif görev almamıştır.

Azmi Karamahmutoğlu evli mi, eşi kim, çocuğu var mı?

58 yaşındaki Azmi Karamahmutoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır ve aslen Trabzon'un Of ilçesindendir. Türk siyaset tarihinde vatanseverliği, liderlik vasıfları ve katkıları ile tanınan bir isim olarak öne çıkan Karamahmutoğlu, Zafer Partisi çatısı altında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını koymuştur. Vatandaşlar, Karamahmutoğlu'nun hayatını ve siyasi geçmişini merakla takip etmektedir.

TBMM'de kanun teklifi görüşmeleri sürecek TBMM'de kanun teklifi görüşmeleri sürecek

Azmi Karamahmutoğlu Zafer Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı mı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışın kızıştığı şu günlerde, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını resmi olarak açıkladı. Partinin tercihi, deneyimli isim Azmi Karamahmutoğlu oldu.
Özdağ, yaptığı açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için belirlediğimiz adayımız Azmi Karamahmutoğlu. Azmi Bey, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı ve Türkeş tarafından atanan son genel başkan. Aynı zamanda yıllardır belediyelerin imar düzenlemelerini yapan bir şirketin ortaklarından birisi. Bu deneyimiyle yerel yönetimleri iyi bir şekilde biliyor." ifadelerini kullandı.