(Haber-Foto: Mustafa Işık)

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri geride kalırken siyasi partilerden değerlendirmelerde bulunuyor. CHP Tokat İl Başkanı Murat Yazıcı, seçim değerlendirmesinde bulundu. Başkan Yazıcı İl Binasında yaptığı değerlendirmesinde Türkiye tarihinde yaşanmamış adaletsizlik içerisinde bir siyasi mücadele geçirdiklerini ifade ederken Tokat’ta da aynı olayları yaşadıklarını söyledi. Başkan Murat Yazıcı ayrıca Spor Toto Süper Ligde şampiyon olan Galatasaray’ı ve taraftarlarını tebrik ettiği açıklamasında, “Süper Lig şampiyonluğunu ilan etmiş olan Galatasaray camiasını taraftarlarını tebrik ediyorum. İnşallah Avrupa'da alacakları başarılı sonuçlarla birlikte de ülkemizin Avrupa puanına katkı sağlayarak daha iyi yerlerde, sıralamalarda olmamızı sağlayacaklarını ümit ediyorum ve kendilerine başarılar dilemek istiyorum.” dedi.

“BÖYLE ADALETSİZ, BÖYLE LİYAKATSİZ BİR SEÇİM DAHA ÖNCE YAŞAMAMIŞTIK”

CHP Tokat İl Başkanı Murat Yazıcı, Türkiye tarihinde yaşanmamış adaletsizlik içerisinde bir siyasi mücadele geçirdiklerini ifade ederken Tokat’ta da aynı olayları yaşadıklarını söyledi. Başkan Yazıcı, ” Şehri emin dediğimiz belediye başkanı,  gençlik konseri altında Belediyenin imkânlarını kullanarak, bizlerin ödediği vergilerle yaptığı bir organizasyonda siyasi şov yaptı. Cumhur İttifakı'nın milletvekillerini oraya çıkartıp Genel Başkanları ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a oy istediler. Bunları bizlerin ödediği vergilerle yaptılar. Gene belediye bizlerin ödediği vergilerle satın alınmış olan parası ödenmiş olan TOGG aracıyla henüz daha milletvekili mazbatasını almamış 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili seçilmiş ancak mazbatasını almamış kişileri siyasi mitinglere yolladılar. Siyasi çalışmalar yaptılar. Bu araçların vergisi Cumhuriyet Halk Partisi seçmenleri tarafından da ödendi, bunu asla unutmamak lazım. Böyle adaletsiz, böyle liyakatsiz bir seçim daha önce yaşamamıştık.” diye konuştu.

TOKAT'TA 130 BİN TANE TERÖR YANDAŞI İNSAN MI OLMUŞ OLDU?

Başkan Yazıcı, “Cumhur İttifakı'nın milletvekili adayları, gittikleri her ortamda başta Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve Millet İttifakı'nı terörle bir araya getirmeye çalıştı. 28 Mayıs seçimleri sonucunda yaklaşık 130 bin kişi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verdi. Şimdi bu şehirde, Tokat'ta 130 bin tane terör yandaşı insan mı olmuş oldu? İki gün sonra bu şehre geldikleri zaman, bu esnafla, bu insanla nasıl helalleşecekler çok merak ediyorum. Ağızlarından din, iman düşmeyen bu insanlar, bu işin altından nasıl kalkacaklar? Cidden merak ediyoruz. İnşallah bugüne kadar yaptıkları hatalardan bir an önce vazgeçip artık bu ülkenin milletvekili olduklarını, bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve idarecileri olduklarını unutmazlar. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'nin kurucu partisidir. Bizlerin terörün T'siyle bir araya gelmek gibi bir şansımız yoktur, ihtimali dâhi yoktur. Herkes vatanını sonuna kadar sever, herkes, milliyetçilik noktasında, vatanseverlik noktasında son damlasına kadar kanının son damlasına kadar mücadele vermeye de devam edecektir. Bundan yana kimsenin şüphesi olmasın. Bugün hepiniz televizyonlardan takip ediyorsunuz görüyoruz. Artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğu dolar ne oldu? Euro ne oldu? Seçim kazanıldı. İktidar partisi seçimi kazandı. 5 yıl daha iktidar partisi ülkeyi yöneteceklerinin mazbatasını almış oldular, halktan ve dolar bir lira arttı bir anda. Euro arttı, altın arttı. Ülkemizde kredi ve kredi kartı borcu olmayan hiçbir insan kalmamış durumda. Çoğu insan aldıkları maaşı evlerine dahi götüremiyor. Bankada kredi ve kredi kartı borcu ödemekten evlerine götürecek maaşları kalmıyor. Bu insanların geçim sıkıntısıyla ilgili maaş adaletsizliğiyle ilgili, iktidarın yapacaklarını çok yakından takip ediyor ve bunlarla ilgili de yapacakları çözüm önerilerini bir an önce duymak istiyoruz. Artık insanlar borçla, harçla yaşamak istemiyorlar. Gençler yurt dışına gitmek istemiyorlar. Bu ülkede onlara yapılacak olan gelecekle ilgili vaatlerin bir an önce dile getirilmesi ve bu insanlara umut olunmasını istiyoruz. Eğer bunu yapamayacaklarını düşünüyorlarsa da bırakmaları ve bu işi yapabilecek olan kadrolara yol açmaları gerektiğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

“BUNU GÖTÜREBİLECEK BİR EKONOMİK GÜÇ MAALESEF ÜLKEMİZDE HİÇBİR İNSANIMIZDA YOK”

Ülkemizin sorunlarını da ele alan Başkan Yazıcı, “ülkemizde iktidarın yarattığı ve onları bekleyen çok büyük sorunlar var. Depremzede ailelerimiz var. Bu aileler kendilerine konteynerleri öncelikli daha sonra konutların yapılmasını bekliyorlar. Ekonomik buhran içerisinde milyonlar var. Ülkemizde büyük bir gelir adaletsizliği var memurlarımızın maaşlarıyla ilgili büyük bir sıkıntı yaşanıyor. Bu sıkıntının bir an önce giderilmesi gerekiyor. Asgari ücret şu anda asgari geçimin dahi altında kalmış durumda. Bu insanların maaşlarına bir an önce düzenleme gerekiyor. Enflasyon maalesef ki TÜİK'in açıkladığı enflasyonlar değil. Bizim hissettiğimiz enflasyon çok daha yüksek. Ki zaten dünden beridir televizyonlarda, gazetelerde görüyoruz. Bütün marketlerdeki fiyatlara inanılmaz artışlar gelmeye başladı. Bunu götürebilecek bir ekonomik güç maalesef ülkemizde hiçbir insanımızda yok. Bunun düzelmesi gerekiyor. Bir diğer nokta sığınmacı ve göçmenler. Ülkemizde 13 milyonun üzerinde Suriyeli göçmen var. Bunlarla ilgili bir an önce bir çalışma yapılması ve bu insanların ivedilikle kendi ülkelerine gönderilmesi. Bu yükü ülkemizin taşıyabilecek bir güç maalesef ki. Dediğim gibi inşallah mevcut iktidar bugüne kadar yaptıkları yanlışı bundan sonra yapmaz. Ve ülkemizin refah seviyesini arttırmak için ellerinden geleni yaparlar. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. İlimizin aldığı hizmetler ve alacağı hizmetlerle ilgili ivedilikle bir çalışma yürütülmesi, bölgenin geçmişte en önemli doku lokomotif şehirlerinden biriyken bugün bölgenin en geri kalmış şehirlerinden birisi olmuş durumdayız. Bunların bir an önce giderilmesiyle ilgili sonuna kadar ilimizin yatırımlarıyla ilgili takipçisi olacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

“GENÇ SEÇMENLERİMİZİ BİZ SANDIĞA GETİRME NOKTASINDA BAŞARILI DEĞİLDİK”

Yazıcı, “14 Mayıs seçiminden sonra bir değerlendirme toplantısı örgütümüzün içerisinde yaptık. Ama tabii ki 28 Mayıs seçiminden sonra henüz daha bu fırsatımız olmadı ama yakın zamanda bunun da toplantısını yapacağız. Sandıklar noktasında teker teker tespitler yaptık. İlimiz ve ülkemiz noktasında bir çalışma yürüttük şunu gördük. Genel başkanımızın performansı cidden çok yüksekti. İlimizle ilgili başarı veya başarısızlıkla ilgili değerlendirmeye gelince de şunu söyleyebilirim. Genç seçmenlerimizi biz sandığa getirme noktasında başarılı değildik. Onlara verdiğimiz umutlarla ilgili ben Tokat üzerinde konuşuyorum bunu. Ya da onları sandığa davetlerimizle ilgili yeterli çalışmayı yürütememişiz. Bunu gördük. Elimizde bulunan 14-15 bin civarındaki genç seçmenimizin neredeyse yüzde altmışı sandığa gelmemişti. Özellikle de ikinci seçimde daha da yüksek bir orana ulaştı. Ve bundaki tabii ki büyük sorumluluk il örgütü olarak bizleriz. Bununla ilgili de kendi içimizde değerlendirmelerimize devam ediyoruz. Adaletsizlik evet, çok büyük bir adaletsizlikle karşı karşıyaydık. Seçim yarışını tamamen kendi maddi imkânlarımızla yürütmeye çalıştık. Karşımızda devlet imkânlarını sonuna kadar kullanan bir iktidar partisi vardı. Belediyenin imkânlarını, kamu imkânlarını, AFAD imkânlarını, her imkânı kullandılar. Pek çok eleştiri aldık, bu noktada. İşte billboardlarda, niye Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir billboard yok, Pankartlarla ilgili niye Cumhuriyet Halk Partisi'nde pankart yok? Araçlarla ilgili niye Cumhuriyet Halk Partisi'nin aracı yok? Bizim yürütmeye çalıştığımız seçim çalışmasındaki maddi imkânlarımızla iktidar iktidarın yürütmeye çalıştığı seçim yarışındaki maddi imkânlar arasında dağlar değil okyanuslardan çok büyük bir fark vardı. Bu farkları kapatabilmek adına mümkün olduğunca sosyal medyayı kullanmaya çalıştık. Sosyal medyadan insanlara ulaşmaya çalıştım. Bunun da bazen eleştirisini aldık. Yoğun eleştiriler de aldık. Evet, haklı eleştiriler var mıydı? Haklı eleştiriler de vardı. Bu sürecin içerisinde olmayıp da bir yerlerden oturarak eleştiren kişiler de tamamen haksız eleştirilerde bulunuyordular. Dediğim gibi elimizdeki imkânları ve olanakları en uygun şekilde değerlendirerekten bir seçim yarışı yürütmeye çalıştık. Keşke bizim de imkânlarımız iktidar partisindeki imkânlar kadar olaydı da biz de Tokat'ı daha güzel bayraklarla süsleyebilseydik, billboardları daha güzel Genel Başkanımızın resimlerini süsleyebilseydik” ifadesine yer verdi.

BAŞKAN YAZICI’DAN TEŞEKKÜR AÇIKLAMASI

CHP Tokat İl Başkanı Murat Yazıcı, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde emeği geçenlere teşekkür açıklamasında, “14 Mayıs'ta ve 28 Mayıs'ta iki tane on dört gün kısa süreli bir seçim dönemi oldu. İki tane seçim geçirdik. Bu seçim döneminde öncelikle Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun üstün mücadelesi ve üstün gayretleri için çok teşekkür ediyoruz. İl örgütümüze, il yöneticilerimize, İl Eğitim Sekreterimiz Sayın Enis Bey'e, il bilişim sorumlumuz Nazife Hanım'a ve diğer tüm yöneticilerimize, ilçe başkanlarımıza ve onların örgütlerine Millet İttifakı unsurları olan il başkanlarımıza, örgütlerine, STK başkanlarımıza, bize her noktada maddi manevi desteklerini asla esirgemeyen Tokat'ın güzide dernek başkanları, federasyon başkanları, İstanbul, Ankara ve İzmir'deki başkanlarımızı ne zaman bir telefon açsak bizim her zaman yanımızda oldular. Öncelikle onlara çok teşekkür ediyoruz. Sandık güvenliği noktasında bizlerle birlikte aynı mücadeleyi veren ki şunu belirtmem lazım. Demokrasinin olduğu bir ülkede sandık güvenliğini asla düşünmememiz gerekirken biz ülkemizdeki seçimde birinci önceliğimiz sandık güvenliği oldu. Ne yazık ki sandık güvenliği düşünmek zorundaydık. Bu noktada Türkiye gönüllüleri ve oy ve ötesi gibi kuruluşlara ve onların Tokat koordinatörlerine çok teşekkür etmek istiyorum. Ve maddi yokluklar içerisinde olmalarına rağmen, bu iki hafta içerisinde belki çocuklarının rızkından kestiler, belki kendi almaları gereken şeyleri almayarak bunu yol parası yapıp hem Tokat'a gelen hem Tokat'tan diğer illere gidip demokrasinin en önemli unsuru olan sandıklarda oylarını kullanmak için büyük bir mücadele veren tüm seçmenlere çok teşekkür etmek istiyorum. Verdikleri bu onurlu mücadeleyi asla unutmayacağız. Ve onları en iyi şekilde temsil etmek adına elimizden ne geliyorsa fazlasıyla yapmak için mücadele edeceğiz.” açıklamasında bulundu.