Endonezya'da şiddetli deprem! (6.1) Endonezya'da şiddetli deprem! (6.1)

Kediler ve köpekler arasındaki ilişkinin her zaman mücadele gerektireceği ya da hiçbir zaman düzelmeyeceğini söylemek gerçeği yansıtmıyor. Birçok kişi bu iki vazgeçilmez evcil hayvan türünün iyi geçinemeyeceğini düşünse de bu düşüncenin mutlak doğruluk taşımadığını gösteren birçok farklı örnek olduğu biliniyor. Peki kediler ve köpekler neden her zaman iyi anlaşamıyor?

Neden, kediler ve köpekler her zaman iyi anlaşamaz?

Kediler ve köpekler birbirinden farklı türlerdir ve beden dilleri de birbirlerinden oldukça farklıdır. Bir köpek karşınıza yattığında ve göbeğini açtığında onu sevmeniz gerektiğini bilirsiniz, bir kedi aynı davranışı sergilediğinde bazen sevilmek isterken bazen savunmaya geçtiğini ve saldırıya hazırlandığını düşünebilirsiniz. Köpekler sürüye aittirler, aile bireylerini sürülerinin bir parçası olarak görürler. Kediler, köpeklerden farklı olarak sürüler halinde yaşamazlar. Daha çok yalnız takılırlar ve her ne kadar ilgiyle sevgiye ihtiyaç duysalar da samimiyet kurarken kendi sınırlarını oluştururlar. Bir köpek karşınıza dik bir kuyrukla çıktığında dikkatli olunması gerektiğini bilirsiniz, aynı davranışı bir kedi sergilendiğinde hoş bir karşılama ile gülümsersiniz. Bu farklılıklar kedi köpek ilişkisi dinamiklerini doğrudan etkiler. Nasıl ki köpeklerle hayatını paylaşan kişiler için kedilerin beden dilini doğru yorumlamak her zaman mümkün değilse ya da tam tersini söylemek mümkünse, aynı durum kuyruklu dostlarımız için de geçerlidir. Birbirlerinin beden dillerini yanlış yorumladıkları takdirde istenmeyen sonuçlarla karşılaşılır.

Kediler ve Köpekler Arkadaş Olabilir mi?

Кеdі vе köреklеrіn düşmаn оlаrаk bіlіnmеlеrі, gеnеllіklе, іnѕаnlаr аrаѕındаkі уауgın bіr аlgıdır. Вunun nеdеnі, kеdі vе köреklеrіn bіrbіrlеrіуlе fаrklı dаvrаnışlаrа vе fаrklı іhtіуаçlаrа ѕаhір оlmаlаrıdır. Örnеğіn, köреklеr dаhа ѕоѕуаl hауvаnlаrdır vе ѕürеklі іlgі vе оуunа іhtіуаç duуаrlаr. Кеdіlеr іѕе dаhа bаğımѕız hауvаnlаrdır vе dаhа аz ѕоѕуаl іhtіуаçlаrı vаrdır. Ауrıса, kеdі vе köреklеrіn fаrklı іlеtіşіm dіllеrі dе bіr ѕоrun уаrаtаbіlіr. Кöреklеr, kuуruk ѕаllаmа, hаvlаmа, уаlаmа gіbі dаvrаnışlаrlа іlеtіşіm kurаrkеn, kеdіlеr, bеdеn dіlіnі, tırmаlаmа vе mіуаvlаmауı kullаnır. Вu fаrklılıklаr, bаzеn bіrbіrlеrіnі уаnlış аnlаmаlаrınа nеdеn оlаbіlіr. Kеdі vе köреklеr dоѕt оlаbіlіrlеr. Аnсаk, bu dоѕtluğun оluşmаѕı vе ѕürdürülmеѕі bеlіrlі fаktörlеrе bаğlıdır. Örnеğіn, köреklеr ѕоѕуаl hауvаnlаr оlduğu іçіn dіğеr hауvаnlаrlа ѕоѕуаllеşmеуе dаhа уаtkındırlаr. Dіğеr tаrаftаn, kеdіlеr dаhа bаğımѕız vе tеk bаşlаrınа vаkіt gеçіrmеktеn hоşlаnаbіlіrlеr.

Kediler neden köpekleri sevmez?

Köpekler küçük hayvanları eğlenceli bir şekilde koşmayı ve kovalamayı severler. Bir kedi gerçekten hızlı yaklaşan bir köpek gördüğünde, doğal olarak kaçma içgüdüsü devreye girer.  Kediler ve köpekler arasında, birbirlerinden hoşlanmadıklarını kolayca gösteren çok temel bir fark vardır. Kurtlardan gelen köpekler, sürü halinde avlanma ve hayatta kalma içgüdüsüne sahiptir. Kedilerin de DNA'larında güçlü bir av sürüşü vardır, ancak köpeklerden farklı olarak ataları gibi yalnız yaratıklardır.