Keloğlan'ın masum bir hayvana uyguladığı şiddetin görüntüleri sosyal medyada hızla yayıldı, büyük bir infiale sebep oldu. Peki, İbrahim Keloğlan kimdir, kaç yaşında, nereli, Eros'u neden döverek öldürdü, tutuklandı mı, ceza aldı mı? İşte ayrıntılar...

İbrahim Keloğlan kimdir, kediyi neden döverek öldürdü?

İbrahim Keloğlan, adını vahşetle duyurduğu olayın ardından Türkiye'nin dikkatini çeken bir isim haline geldi. Eros adlı kediyi 6 dakika boyunca dövdükten sonra ölümüne sebep olan Keloğlan, Küçükçekmece'deki bir sitede yaşanan bu trajik olayın merkezinde yer aldı. Olayın ardından sosyal medyada hızla yayılan görüntüler, toplumda büyük bir tepkiye sebep oldu.

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

İbrahim Keloğlan tutuklandı mı, ceza aldı mı?

İbrahim Keloğlan'ın tutuklanıp tutuklanmadığı merak konusu olurken, yapılan incelemeler sonucunda Keloğlan tutuklandı. Ancak mahkemede verdiği ifadeler ve yapılan savunmalarla olayın seyri değişti. Keloğlan, moralinin bozuk olduğunu belirterek önce kediyi savunmaya çalıştı. Ancak görüntülerde açıkça görülen vahşet, bu savunmanın geçersiz olduğunu ortaya koydu.

İbrahim Keloğlan iyi hal indirimi mi aldı?

Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada İbrahim Keloğlan suçlu bulundu ve 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme iyi hal indirimi uyguladı ve cezası 3 ay daha azaltıldı. Hükmün açıklaması geri bırakıldı ve Keloğlan, 5 yıl içinde tekrar suç işlemezse cezasının düşeceği belirtildi.

Ancak kararın ardından sitenin avukatı tarafından yapılan açıklamada, görüntülerle Keloğlan'ın ifadesinin uyuşmadığına dikkat çekilerek karara itiraz edileceği belirtildi. Olay, toplumda geniş kesimler tarafından büyük tepkiyle karşılandı ve hayvan hakları savunucularıyla toplumun geneli arasında ciddi bir tartışma başladı.

İbrahim Keloğlan'a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının üst mahkemece bozulmasının ardından yeniden yargılama bugün başladı. Savcı mütalaasında Keloğlan'ın tutuklamasını talep etti.