Türkiye'nin sevilen ve deneyimli oyuncusu Settar Tanrıöğen, geçirdiği beyin kanamasının ardından tedavi sürecine devam ediyor. Özel bir hastanede dördüncü haftasını geride bırakan Tanrıöğen'in sağlık durumu, beklenenden daha yavaş ilerliyor. Bu durum üzerine, Tanrıöğen'in canlandırdığı Abdullah karakteri için yeni bir isim belirlendi. Abdullah karakterini üstlenecek isim ise Türk sinemasının usta ismi Ahmet Mümtaz Taylan oldu. Peki, Kızılcık Şerbeti Abdullah neden değişti? Ahmet Mümtaz Taylan kimdir? İşte detaylar...

Kızılcık Şerbeti Abdullah neden değişti?

Ahmet Mümtaz Taylan, Kızılcık Şerbeti setinden paylaştığı bir fotoğraf ile bu haberi duyurdu. Yapım şirketi tarafından yapılan açıklamada, Tanrıöğen'in tedavi sürecinin devam ettiği ve en kısa sürede sağlığına kavuşması temennisinde bulunuldu. Ancak, dizinin buakşamki yani 53. bölümünden itibaren Abdullah karakterini Ahmet Mümtaz Taylan'ın canlandıracağı vurgulandı.

İranlı milyarder Babek Zencani kimdir, kaç yaşında, serveti ne kadar? Babek Zencani idam edilecek mi? İranlı milyarder Babek Zencani kimdir, kaç yaşında, serveti ne kadar? Babek Zencani idam edilecek mi?

Ahmet Mümtaz Taylan kimdir?

Ahmet Mümtaz Taylan, Türk tiyatro ve sinema dünyasının tanınmış isimlerinden biridir. 12 Eylül 1965'te Ankara'da doğan Taylan, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu ve kariyerine tiyatro ile adım attı. Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda çalıştığı dönemde sanat yönetmenliği gibi çeşitli görevler üstlenen Taylan, tiyatro sahnesinde birçok önemli esere imza attı. Özellikle yönettiği oyunlarla dikkat çeken sanatçı, Sadri Alışık Tiyatrosu'nda "Keşanlı Ali Destanı" gibi başarılı prodüksiyonlara imza atmıştır.

Televizyon dünyasında da sık sık karşımıza çıkan Ahmet Mümtaz Taylan, "Leyla ile Mecnun" dizisinde canlandırdığı "İskender" karakteri ile geniş kitleler tarafından tanındı. Leyla ile Mecnun'un yayından kaldırılmasının ardından da farklı yapımlarda başarılı performanslar sergiledi.

Ancak Taylan'ın gerçek başarısı, sinema dünyasında ortaya koyduğu performanslarla öne çıkmaktadır. Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği ve Cannes Film Festivali'nde büyük başarı elde eden "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmi ile uluslararası alanda ses getiren Taylan, bu filmdeki performansıyla büyük takdir topladı. Ayrıca, Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği ve Oscar aday adayı olan "Kelebeğin Rüyası" filminde de başarılı bir performans sergileyen sanatçı, Türk sinemasının önemli isimleri arasında kendine sağlam bir yer edindi.

Ahmet Mümtaz Taylan'ın, Settar Tanrıöğen'in yerine geçerek "Kızılcık Şerbeti" dizisindeki Abdullah karakterini canlandıracağı haberini alan izleyiciler, Taylan'ın performansını merakla beklemektedirler. Tanrıöğen'in sağlık durumuyla ilgili gelecek gelişmelerin yanı sıra, Taylan'ın dizideki yeni rolüyle ilgili de heyecan doruktadır.