Emire Cansu Kurtaran kimdir, kaç yaşında, mesleği ne, nereli, ne iş yapıyor? Emire Cansu Kurtaran kimdir, kaç yaşında, mesleği ne, nereli, ne iş yapıyor?

Mehmet Tolga Akalın, Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olarak, uzun yıllar boyunca Milliyetçi Hareket Partisi'nde çeşitli görevlerde bulunduktan sonra İYİ Parti'ye katılarak önemli bir adım atmıştır. Peki, Mehmet Tolga Akalın kimdir, kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın eşi kim, mesleği ne? İşte detaylar...

Mehmet Tolga Akalın kimdir?

Mehmet Tolga Akalın, 1974 yılında Edirne'nin Keşan ilçesinde dünyaya geldi. Ankara Hukuk Fakültesi'nden 1996 yılında mezun olan Akalın, siyasete 1989 yılında Tekirdağ'da 14 yaşında adım attı. Siyasi kariyerine Keşan İlçe Ocakları Yöneticisi olarak başlayan Akalın, ardından çeşitli görevlerde bulundu. Keşan Ülkü Ocakları ikinci Başkanı, Keşan Ocak Başkanlığı, MHP Keşan İlçe Yöneticiliği ve MHP Keşan İlçe Başkanlığı gibi pozisyonlarda görev aldı. 2006 yılında MHP Edirne İl Başkanlığı görevini üstlendi.

Mehmet Tolga Akalın, MHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye katıldı ve İYİ Parti Kurucular Kurulu'nda yer aldı. Şu anda İYİ Parti'de Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Evli ve iki çocuk babası olan Mehmet Tolga Akalın, siyasi kariyerindeki deneyimi ve liderlik vasıflarıyla dikkat çekmektedir.