Acun Ilıcalı’nın başarılı kariyeri ve riskli hamleleri, televizyon dünyasının dikkatini çekiyor. TV8'in ve çeşitli ülkelerde futbol kulüpleri satın alınması gibi büyük adımlarla sektörde adından sıkça söz ettiren Ilıcalı, iş dünyasındaki liderlik ve girişimcilik ruhuyla takdir topluyor. Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı aldığı futbol kulübü ile gündemde. Ilıcalı'nın serveti araştırılıyor. Peki, Acun Ilıcalı kimdir? Acun Ilıcalı serveti ne kadar? Acun Ilıcalı kaç futbol takımı aldı? Acun Ilıcalı'nın futbol takımları hangileri? İşte detaylar...

Acun Ilıcalı kaç futbol takımı aldı? Acun Ilıcalı'nın futbol takımları hangileri?

Acun Ilıcalı futbola yaptığı yatırımları sürdürüyor. Championship takımlarından Hull City'yi Ocak 2022'de satın alan Acun Ilıcalı 2023 yılının haziran ayında İrlanda Premier Ligi ekiplerinden Shelbourne FC'nin çoğunluk hisselerini satın aldı.
Her yıl aldığı bir futbol kulübü ile gündemden düşmeyen Ilıcalı bu yıl da Slovenya Ligi ekibi NK Maribor'u satın alacaklarını açıkladı.
Maribor ile birlikte Acun Ilıcalı'nın farklı ülkelerde sahibi olduğu 3 ayrı futbol kulübü olacak.

Acun Ilıcalı serveti ne kadar?

Acun Ilıcalı, TV8'i 2013 yılında 70 milyon dolara aldığını belirterek, bütün mal varlığının ve servetinin bu kanalda olduğunu ifade etti. Kendisini maddi açıdan korkusuz hissettiğini ve risk almayı göze aldığını vurguladı. Ancak büyük servetin getirdiği riskleri de göz ardı etmediğini söyledi. "Hepsini bir yere riske ediyorsun ki üstte kredi alıyorsun. Tutmasa ne olacak?" diyerek, riskli hamlelerin sonuçlarını düşündüğünü belirtti. TV 8'in şuanki değerinin yaklaşık 400 milyon dolar olduğu öngörülüyor.

Aylık kazancı sorulan Ilıcalı, "Onu bilmem mümkün değil bunun hesabını yapamayız. 13 ülkeden gelirimiz var, kanalımız var. Ben o işlere karışmam. Ebru o işlere bakıyor" şeklinde yanıtladı. 

Yem sektörüne akademik ve bilimsel çalışmalarla yön veriyor Yem sektörüne akademik ve bilimsel çalışmalarla yön veriyor

Acun Ilıcalı kimdir?

Türk medya ve iş dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Acun Ilıcalı, sadece televizyonculukla değil, aynı zamanda girişimcilik ve uluslararası yapımcılıkla da tanınmaktadır. 1969 yılında Edirne'de doğan Ilıcalı, kariyerine spor muhabiri olarak başlamış ve zamanla televizyon sunucusu olarak ün kazanmıştır.

Medya sektöründeki başarılarıyla sınırlı kalmayan Ilıcalı, ACUNMEDYA Grubu'nun kurucusu ve Exxen platformunun da sahibidir. Ayrıca, TV8 televizyon kanalının yanı sıra Hull City AFC futbol takımının da sahibidir. Başarıları, uluslararası arenada da dikkat çekmiş ve Variety dergisi tarafından dünyanın en etkili iş insanları arasında yer almıştır.

İş dünyasındaki etkinliğinin yanı sıra, Ilıcalı'nın sosyal sorumluluk projelerine de aktif olarak katıldığı bilinmektedir. Destek verdiği sivil toplum kuruluşları ve gerçekleştirdiği projelerle toplumsal farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir.

Özel hayatına dair de geniş bir yelpazede bilgiler mevcuttur. İlk evliliğini Seda Başbuğ ile yapmış ve bu evlilikten bir kızı bulunmaktadır. Ardından Zeynep Yılmaz ile evlenmiş ve bu evlilikten iki kız çocuğu sahibi olmuştur. Ilıcalı'nın, Şeyma Subaşı ile olan ilişkisinden de bir kızı olduğu bilinmektedir. Son olarak, Ayça Çağla Altunkaya ile ilişkisi devam etmektedir.

Acun Ilıcalı'nın çok yönlü başarıları ve renkli özel hayatı, kamuoyunun sürekli ilgisini çekmeye devam etmektedir.