Milli Sol Hareketi Genel Başkanı Hüseyin Alpay, Türkiye’nin gündemindeki af tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Alpay, hem kader mahkumları hem de ehliyeti olmayan şoförler için kapsamlı bir düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı.
“Herkes İkinci Bir Şansı Hak Eder”
Alpay, genel af ile cezaevindeki birçok kişiye yeniden hayata tutunma fırsatı verilebileceğini söyledi. “Herkes ikinci bir şansı hak eder. Genel af ile kader mahkumlarına ikinci bir şans verilmeli, hayata tutunmalarının önü açılmalıdır.” ifadelerini kullandı.
“KHK Mağdurları Unutulmamalı”
KHK sürecinde mağdur olanların da unutulmaması gerektiğini belirten Alpay, toplumsal barışın ancak tüm mağduriyetlerin giderilmesiyle sağlanabileceğini kaydetti. “KHK mağdurları bu sürecin en önemli parçasıdır. Toplumsal mağduriyetlerin giderilmesi bekleniyor” dedi.
“Genel Af ve Ehliyet Affı Bayram Sevinci Yaşatır”
Özellikle geçimini trafikten sağlayan şoförler için ehliyet affının hayati olduğunu vurgulayan Alpay, “Evine ekmek götürmek derdindeki şoförlere ehliyet affı ile kader mahkumlarına yönelik genel af, parlamento tarafından mutlaka değerlendirilmelidir.” diye konuştu.
Bayram öncesinde atılacak adımın “Terörsüz Türkiye” sürecini taçlandıracağını da sözlerine ekledi.




