Dünya Şampiyonu Boksör “İron Hasan” lakaplı Hasan Demir, Kürt olduğu için yöneticiler tarafından ırkçılığa maruz kaldığını belirterek aktif boks hayatını sonlandırdığı iddia edildi. Peki, Hasan Demir kimdir, nereli? Hasan Demir sporu neden bıraktı? İşte detaylar...

Çiğli’de coşku zirve yaptı... Çiğli'de Vosvos turlu selamlama Çiğli’de coşku zirve yaptı... Çiğli'de Vosvos turlu selamlama

Hasan Demir kimdir, nereli? Hasan Demir sporu neden bıraktı?

 Şanlıurfa doğumlu olan Hasan Demir, hayatının büyük bir bölümünü mücadele ve başarılarla dolu bir hikayeye dönüştürdü.

Demir, 11 yaşında ailesiyle birlikte Antalya'ya taşındıktan sonra meyve-sebze seralarında çalışmaya başladı. Eğitimine ara vererek yaşam mücadelesine atılan genç boksör, 19 yaşında İzmir'e göç edip bir restoranda bulaşıkçılık yapmaya başladı. Ancak hayatının dönüm noktası, bir yakınının tavsiyesiyle kick boksa başlamasıyla gerçekleşti.

Demir, iş ve spor hayatını dengede tutarak 4 yıl boyunca azimle çalıştı. Antalya'da antrenmanlarını sürdürürken, 2018'de Avrupa Kupası'nda ikincilik elde etti. Ancak gerçek zaferler, 2020 ve 2022 yıllarında Dünya Kupası'nda şampiyonluk unvanlarını kazandığında geldi.

Şanlıurfalı olan Demir, bulaşıkçılıktan dünya şampiyonluğuna uzanan bu olağanüstü yolculuğuyla, azmin, disiplinin ve inancın gücünü sergiledi. Kendisine yapılan ırkçılığı da göğüsleyerek, sadece spor sahalarında değil, toplumsal alanda da mücadele ettiğini kanıtladı.

Hasan Demir'in Kürt olduğu için yöneticiler tarafından ırkçılığa maruz kaldığını belirterek aktif boks hayatını sonlandırdığı iddia edildi.