Türkiye'nin güreşteki gururu, 3 dünya ve 2 Avrupa şampiyonluğu bulunan milli sporcu Nesrin Baş, memleketi Tokat'ta muazzam bir dönüşümün öncüsü oldu. Turhal ilçesinde yetişip adını dünyaya duyuran şampiyonun başarı öyküsü, memleketindeki küçük kız çocuklarına cesaret ve umut aşıladı. Nesrin Baş’ın minderde kazandığı zaferlerin ardından, Tokat’ta güreş sporuna devasa bir ilgi dalgası başladı. Bu başarılardan ilham alan 25 minik kız çocuğu, geleceğin dünya şampiyonu olabilmek hayaliyle ilk kez mindere çıktı.


Şampiyondan Geleceğin Yıldızlarına Anlamlı Ziyaret
Tokat İl Özel İdaresi Spor Kulübü bünyesinde geleceğe hazırlanan minik sporcular, antrenman yaptıkları salonda çok özel bir sürprizle karşılaştı. Yoğun bir tempoda çalışan küçük güreşçileri ziyaret eden Nesrin Baş, onların çalışmalarını yakından takip etti. Antrenman sonrasında minik sporcularla bir araya gelerek uzun süre sohbet eden milli güreşçi, çocukların formalarını imzalayıp onlara moral aşıladı. Hayranı oldukları dünya şampiyonunu karşılarında gören ve büyük bir heyecan yaşayan kız çocukları, Nesrin Baş ile hatıra fotoğrafı çektirirken gelecekte onun gibi ay-yıldızlı formayı gururla taşıma sözü verdiler.

Yeşil Sahaların Kraliçelerinden Muhteşem Kapanış! Vali Köklü Tribünden İzledi
Yeşil Sahaların Kraliçelerinden Muhteşem Kapanış! Vali Köklü Tribünden İzledi
İçeriği Görüntüle

Önyargıları Yıkan Başarı! Baş: "Kadından Güreşçi Olur"
Ziyaret sırasında duygusal anlar yaşayan ve minik sporcuları gördüğünde kendi çocukluk yıllarını hatırladığını belirten Nesrin Baş, güreşe ilk başladığı dönemde çok büyük önyargılarla mücadele ettiğini dile getirdi. Çevresinden "Kadından güreşçi mi olur? Kadın güreş mi yapar?" şeklinde çok sert tepkiler aldığını aktaran şampiyon sporcu, pes etmeyerek bu algıyı nasıl yıktığını anlattı. Eskiden kendisine tepki gösterenlerin bugün en büyük destekçisi olduğunu vurgulayan Baş, bu zorlu yolculukta en büyük gücü ailesinden aldığını belirterek, minderdeki yeni neslin ailelerine de çocuklarının arkasında durmaları çağrısında bulundu.

Ailelerin Güreşe Bakışı Nesrin ile Değişti
Tokat İl Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanı Asım Kara, Nesrin Baş’ın uluslararası arenada elde ettiği başarıların kentteki spor kültürünü kökten değiştirdiğini ifade etti. Özellikle kız çocuklarının güreşe olan ilgisinde patlama yaşandığına dikkat çeken Kara, kulüp olarak bu yetenekleri Türk sporuna kazandırmak için tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti. Çocuklarını güreş salonuna getiren aileler ise geçmişte bu spora mesafeli yaklaştıklarını ancak Nesrin’in başarılarını gördükten sonra tüm korkularını yenerek kızlarının arkasında durma kararı aldıklarını dile getirdiler.
İHA

Muhabir: Mustafa Işık