Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdi Dölek, bölge turizmini canlandırmak ve şehirlerin potansiyelini birleştirmek amacıyla başlatılan stratejik hamleyi kamuoyuyla paylaştı. Samsun, Çorum, Tokat ve Amasya illerini kapsayan "Ortak Tarih, Ortak Gelecek: Orta Karadeniz Buluşması" projesinin ilk adımları Amasya'nın ev sahipliğinde atıldı. Dölek, bu birlikteliğin dört kadim şehrin sahip olduğu kültürel ve doğal mirası küresel bir marka haline getirme noktasında tarihi bir öneme sahip olduğunu vurguladı.
Dört Şehir İçin Ortak Turizm Destinasyonları Planlanıyor
Toplantının temel odak noktasını, komşu illerin tanıtım faaliyetlerini tek bir çatı altında toplamak ve ortak destinasyon alanları oluşturmak oluşturdu. Amasya’da gerçekleştirilen buluşmada, bölgenin turizm çeşitliliği masaya yatırıldı. Kültür rotalarından gastronomiye, inanç turizminden doğa sporlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede hazırlanan projelerle, turistlerin bölgeyi bir bütün olarak ziyaret etmesi hedefleniyor. Müdür Dölek, dört şehrin birleşerek çok daha güçlü bir görünürlük kazanacağını ve bölge ekonomisine ciddi katkılar sunulacağını ifade etti.
Turizmde Ortak Akıl Ve İş Birliği Dönemi Başlıyor
Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün projeye tam destek verdiğini belirten Dölek, Orta Karadeniz’in eşsiz hikâyesini yeniden yazmak için paydaşlarla koordineli bir şekilde çalışacaklarını dile getirdi. Bu iş birliği sayesinde, her şehrin kendine has değerlerinin korunarak bölgesel bir kalkınma modeline dönüştürülmesi planlanıyor.
Atılan bu ilk adımın ardından, gelecek dönemlerde somut projelerin hayata geçirilmesi ve tanıtım atağının hızlandırılması bekleniyor.





