Sözde hoca Mustafa Çabuk'un genç kız Mevlüde Olgun'u kaçırdığı ve rehin tuttuğu iddia edildi. Esra Erol'un ATV'de yayınlanan programına bugün konu edilen bu olayda Mevlüde'nin annesi Fatma Hanım, kızını 7 aydır arıyordu.

Mustafa Çabuk Mevlüde Olgun'u kaçırdı mı?

Ancak 21 yaşındaki Mevlüde canlı yayında, kendi isteğiyle Mustafa Çabuk'un yanında olduğunu ve kayıp olmadığını belirtti. Mevlüde'nin psikolojisinin bozulduğu ve sosyal medyada Mustafa Çabuk'u takip ettiği öne sürüldü. Programa katılan Fatma Hanım, kızının Çanakkale'deki termal bir otelde Mustafa Çabuk'un yanında olduğunu söyledi. Mevlüde ise, kendisinin ve diğer genç kadınların termal otelde bulunduğunu ve burada ilim öğrendiklerini belirtti. Mevlüde, Mustafa Çabuk'un Hz. Mehdi olduğuna inandığını ve onun sözde hoca değil, Allah'ın elçisi olduğunu savundu. Bu gelişmeler üzerine, Mustafa Çabuk'un genç kızları kandırıp rehin tuttuğu iddiası yeniden gündeme geldi.

Mustafa Çabuk kimdir, hangi tarikata mensup?

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyünde, 2000'lerin başında özelleştirilen ve daha sonra iki otelin inşa edilmesiyle gündeme gelen bölge, son zamanlarda "Hilafeti Muhammediye" adlı bir tarikatın faaliyetleriyle sarsıldı. Tarikat üyeleri, Mart ayında Koç Termal ve Hilal Doğa Oteli adlı iki tesisi 2 yıllığına kiralayarak bölgeye yerleşti. Ancak son haftalarda yaşananlar, köydeki huzuru bozdu.

Tarikat üyeleri arasında gerçekleştirilen "biat töreni"nin ardından, geçtiğimiz 19 Kasım'da bölgede kaçak kazı yapılmasıyla ilgili jandarmanın operasyonu düzenlendi. Operasyon sonucunda 21 üye gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında tarikatın lideri olarak bilinen ve kendisini mehdi ilan eden Mustafa Çabuk da bulunuyordu.

İşte WhatsApp'ın iPhone'larda Profil Fotoğrafı Güvenliğini Sağlayan Yeni Özelliği! İşte WhatsApp'ın iPhone'larda Profil Fotoğrafı Güvenliğini Sağlayan Yeni Özelliği!

Mustafa Çabuk, nöbetçi mahkemeye çıkarıldıktan sonra akıl sağlığı muayenesi için İstanbul'daki Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Diğer müritler ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak medyaya dosya ile ilgili herhangi bir bilgi verilmediği için, Çabuk'un hastanede mi yoksa cezaevinde mi olduğu belirsizliğini koruyordu.

Gözaltına alınmaların ardından köy sakinleri, yaklaşık 200 tarikat üyesinin kaldığı tesislerdeki faaliyetlerin devam ettiğini ve durumun gergin olduğunu ifade etti. Tarikat üyeleri, köye gitmek isteyen insanların yolunu tuttuğu tesislerin çevresinde köpeklerle nöbet tutarak tedirginlik yaratıyor.

Mevlüde Olgun, Mustafa Çabuk'un videolarını izliyordu

Mevlüde'nin annesi Fatma Hanım kızının depremden sonra ölüm korkusu yaşadığını ve Mustafa Çabuk'un videolarını izledikten sonra sapkın hareketlerde bulunduğunu söyledi. Kızının günah işlediğini söyleyip kalın sopalarla kısas adı altında kendine vurduğunu söyledi.

Nermin Hanım; 24 yaşındaki Mühendis oğlum Mehmet Aslan bu şahsın etkisi altında

Canlı yayına bağlanan Nermin Hanım Esra Erol'a derdini anlattı. Nermin Hanım adlı kişi, "Benim oğlum geçen yıl mart ayında çıktı gitti bu şahsın yanında şuan. Bir buçuk ay önce tutuklandı diğerleri ile birlikte. Oğlum kazı çalışması yapılırken ahit sandığı aranıyormuş melekler yerini söylemiş. Bu şahıslar oğlumu kandırmış. Karakola kayıp başvurusunda bulundum, polisler buldu bir kere görüştüm. Şimdi arıyorum açmıyor. Bana düşman oldu çocuğum. Çık gel diyorum bunlara laf söyletmiyor. Bizi de çağırıyor. Bu adam mehdi diyor. Bin kişiye tamamlananınca savaş çıkacakmış. Mevlüde ise şuan 300 kişilkik bir mürit sayısına sahip olduklarını söyledi." ifadelerini kullandı.