Tokat'ta lise ve kurs merkeziyle yakaladığı akademik başarıyla adından söz ettiren Özel Yöntem Eğitim Kurumları, eğitimdeki büyümesini sürdürüyor. Kurum, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında anaokulu, ilkokul ve ortaokul kademelerinde de Tokatlı öğrencilerle buluşmaya hazırlanıyor.
Kurumun yeni kampüsü için 5 Eylül Cumartesi günü Uzunburun'da açılış töreni düzenlenecek. Açılışla birlikte Yöntem Koleji, anaokulundan liseye uzanan bütüncül bir eğitim kurumu haline gelecek.
Kurumun Vizyonu Lisedeki Başarıyı Temel Eğitime Taşımak
Özel Yöntem Eğitim Kurumları Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul Müdürü Mehmet Diker, gazeteci Mustafa Işık'a yaptığı açıklamada yeni dönemin hedeflerini anlattı. Onay sürecinin kısa süre önce tamamlandığını ifade eden Diker, "Önce Milli Eğitim onayı, ardından Bakanlık onayıyla birlikte açılış çalışmalarına başladık. Kısa bir süre olmasına rağmen velilerimizden çok olumlu tepkiler alıyoruz. Vizyon ve misyon olarak Yöntem Koleji lisesi ve kurs merkezi büyük bir atılım içinde. Biz de ilkokul, ortaokul ve anaokulu olarak bu başarıyı yakalamak ve daha ileri seviyelere taşımak amacındayız." diye konuştu.22 Öğretmenli "Yıldızlar Topluluğu" Hazır
Yeni kampüsün fiziki ve akademik altyapısı hakkında da bilgi veren Müdür Diker şunları söyledi:
"Okulumuzda 16 dersliğimiz var, 3 tane de ana sınıfı kontenjanımız bulunuyor. Şu anda 22 öğretmen kadromuz var, 3 idareciyiz, 3 hizmetlimiz var. Yeni personel alımı da yapılacak ama öğretmen kadromuz tamamlandı. Ben kadromuzu bir yıldızlar topluluğu olarak görüyorum. Öğretmenlerimizin gözleri ışıl ışıl, büyük bir heyecanla okulumuzun açılmasını ve öğrencilerle kucaklaşmayı bekliyorlar. İnşallah bu yıldızlar topluluğunun çalışmalarıyla başarılarımızla kendimizden söz ettireceğiz."“Emanetin Değerini Biliyoruz”
Diker, eğitimin sadece akademik başarıdan ibaret olmadığını vurgulayarak, "İnsanlar en değerli varlıklarını okullara emanet ediyor. Biz bu emanetlerin ne kadar değerli olduğunun bilincindeyiz. Diğer bir hedefimiz ise öğrencilerimizi vatanını, milletini, bayrağını seven, büyüğüne saygılı, küçüğüne sevgi dolu bireyler olarak yetiştirmek." ifadelerini kullandı.
Velilere de seslenen Diker, "Velilerimiz tereddütte olmasın. Bize teslim ettikleri çocukları bir emanet olarak görüyoruz ve bu emanetleri en iyi şekilde yetiştireceğimizden emin olabilirler." dedi.İki Heyecan Bir Arada
Cumartesi günkü açılışın tanıtım açısından büyük önem taşıdığını belirten Diker, sözlerini şöyle tamamladı:
"İki heyecanı bir arada yaşayacağız. Tanıtım açısından açılışımızı mutlaka yapmamız gerekiyordu. Yeni kampüs, 5 Eylül Cumartesi günü Uzunburun'da açılış töreni düzenlenecek. Velilerimizin ve Tokat halkının okulumuzu görmesini, tanımasını istiyoruz. Velilerimizle, Tokat halkıyla, Sayın Valimizle, Belediye Başkanımızla, daire müdürlerimizle, okul müdürlerimizle bir araya gelmek istiyoruz. Varlığımızdan haberdar olmalarını istiyoruz.
2026-2027 eğitim-öğretim yılının başta Yöntem Koleji ve Yöntem Okulları olmak üzere, Tokat Milli Eğitimi'ne ve Türk Milli Eğitimi'ne hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."




