İzmir Seferihisar Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nda Zafer Partisi Meclis Üyesi Çağatay Çağır, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun uygulamasını örnek göstererek çocuk parklarında sigara içilmesinin yasaklanmasını ve yere izmarit atanlara yaptırım uygulanmasını teklif etti. Önerge oy birliği ile Hukuk Komisyonu'na havale edildi.
Başkan Vekili Gümüş Başkanlığında Toplandı
İzmir Seferihisar Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 1 Eylül Salı günü Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantı, Seferihisar Belediyesi Başkan Vekili Fuat Gümüş önderliğinde yapıldı. Meclisin öneriler bölümünde gündeme gelen en dikkat çekici madde, Zafer Partisi Seferihisar Meclis Üyesi Çağatay Çağır'dan geldi.
Yazıcıoğlu'nun Uygulaması Örnek Gösterildi
Çağır, meclise sunduğu önergede çocuk parklarında sigara içilmesinin yasaklanması yönünde karar alınmasını talep etti. Çağır, önergesini sunarken Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun Tokat'ta hayata geçirdiği uygulamayı örnek olarak gösterdi. Seferihisar'daki çocuk parklarında da sigara içilmemesi, parkları kullanan çocukların pasif içicilikten korunması ve parklara izmarit atılmasına karşı yaptırım uygulanması gerektiğini vurguladı.
Hukuk Komisyonu'na Oy Birliğiyle Havale Edildi
Yapılan görüşmeler sonucunda söz konusu önergenin detaylı bir şekilde değerlendirilmesi için Hukuk Komisyonu'na havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.
Meclis üyeleri, mevcut kanunlarda zaten benzer yasakların olabileceğini ancak bu kararın meclis iradesiyle alınmasının uygulamayı güçlendireceğini, zabıta birimlerinin Kabahatler Kanunu çerçevesinde daha etkili idari para cezaları kesmesine olanak tanıyacağını ifade etti.
İzmir'deki Tokatlı Adem Sel'den Dikkat Çeken Paylaşım
Karar, İzmir'de yaşayan Tokatlı Adem Sel'in sosyal medya paylaşımıyla gündem oldu. Sel, "Bugün Seferihisar Belediyesi Meclis Toplantısında, çocuk parklarında sigara içme yasağı kararı; Zafer Partisi Seferihisar Meclis Üyesi, değerli kardeşim Çağatay Çağır tarafından meclise önerge olarak sunuldu. Tabi ki çok gururlandım. Üzüldüğüm nokta ise Tokatlı bir meclis üyesinin de bulunduğu bu mecliste, bu veya buna benzer herhangi bir önergenin verilmemiş olmasıydı. Çalışmalarınızdaki başarının sırrı muhakkak ki samimiyettir. Bu samimiyetinizin hiç kaybolmaması dileğiyle başarılar dilerim Başkanım." paylaşımında ifadelerine yer verildi.
Hukuk Komisyonu'nun hazırlayacağı raporun ardından önergenin Ekim ayı meclis toplantısında yeniden görüşülerek karara bağlanması bekleniyor.
