İstanbul'da Sirkeci ile Kazlıçeşme arasında atıl vaziyette olan 8,3 kilometrelik raylı sistem hattı, gerekli iyileştirmeler yapıldıktan sonra yeniden hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da iştirak ettiği törende staj ve çıraklık sigortası mağdurları yine ön saflarda yer aldı ve sloganlarla dikkatleri üzerlerine çekti.

TOKFED’in 5. Olağan Genel Kurul toplantısı! TOKFED’in 5. Olağan Genel Kurul toplantısı!

'Staja müjde, çırağa müjde' sloganları ile sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması kesilince yaklaşık 100 kişilik mağdur grupla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ilgilendi. Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon üyelerinin aktardıkları bilgilere göre; Murat Kurum'un yanı sıra görüşmede İstanbul Ak Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve TBMM İdare Amiri ve İstanbul Milletvekili Hasan Turan da vardı. 

Murat Kurum; 'Mağduriyetinizle ilgili bilgimiz var, gereken yapılır'

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon üyeleri görüşmeye dair şu notları aktardı;
"Sayın Murat Kurum ve Osman Nuri Kabaktepe ile görüştük. TBMM İdare Amiri İstanbul Milletvekili Hasan Turan ile konuşup mağduriyetimizi anlattık. Murat Kurum, 'Sayın vekilimizle iletişim kurup Meclis'te bir görüşme yapın' dedi.

Sayın vekil de, 'Heyetinizle gelin, dosyanızı sunun, komisyona ileteceğim' dedi. İl Başkanı Kabaktepe ve Murat Kurum da, 'Mağduriyetinizle ilgili bilgimiz var, bununla ilgili nasıl bir çalışma yapılması gerekiyorsa yapılır' şeklinde konuştu. Siz vekilimizle görüşüp iletişim kurun diye söylemde bulundu."

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarının umudu, bu görüşmenin ardından daha da arttı. Murat Kurum'un ve diğer yetkililerin, mağduriyetlerin giderilmesi için yol haritası çizmesi ve önerilerde bulunması staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına umut verdi. Konuyla ilgili gelişmeler takip edilmeye devam edilecek.