Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu'na bağlı İstanbul Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ulaştı ve sorunlarını iletti. Başkan İmamoğlu staj ve çıraklık sigortası mağduriyetini bildiğini ve kendisi de bu sorunun çözümü için duyurular yaptığını söyledi. 

İstanbul Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Karasu bir programın akabinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ulaşarak mağduriyetlerinin çözülmesi gerektiğini dile getirdi. Konuyu bildiğini ve dile getirdiğini ifade eden Başkan İmamoğlu mağdurların yanında yer aldığını ve mücadelelerine destek verdiğini söyledi.  

SON DAKİKA: Elazığ'da 4 şiddetinde deprem! SON DAKİKA: Elazığ'da 4 şiddetinde deprem!

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları ne istiyor?

Çalışma hayatlarına Çıraklık ve Eğitim Merkezleri bünyesinde atölyelerde çırak olarak başlayan vatandaşlar bugün SGK tarafından o yılların emeklilikte işe giriş başlangıç tarihi olarak kabul edilmemesinden ötürü mağduriyet yaşadıklarını savunmaktalar. Türkiye’nin dört bir yanında Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlari Derneği kurarak seslerini yetkililere, TBMM’ye, en başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyurarak haklarını kazanmak istiyorlar. Son gelişmelerle birlikte Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları kendilerini ve seslerini yetkili isimlere duyurmakta başarılı oluyorlar. Şimdi ise yetkililerin atacakları adımlar merak ediliyor.