Gençlere siber güvenlik alanında uzmanlaşma imkanı Gençlere siber güvenlik alanında uzmanlaşma imkanı

Tokat’ın Erbaa ilçesinde, bir bağ evine kurulan patlayıcı düzenek nedeniyle 5 jandarma personeli ile 2 sivilin yaralandığı olayla ilgili gözaltına alınan iki şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Olayla bağlantılı olarak gözaltına alınan ve patlayıcı düzeneği kurduğu iddia edilen İsmail G. ile ona yardım ettiği düşünülen Turgay Ö., jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Erbaa Adliyesine getirildi. İsmail G., adliyeye sevk edildiği sırada gazetecilerin “Bomba düzeneğini siz mi yaptınız?” sorusuna yanıt vermedi.

Adliye çevresinde komando timleri ve polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Duruşma sırasında adliyeye sevk edilen şüpheliler İsmail G. ve Turgay Ö. tutuklandı. Olayın arka planında, patlamanın gerçekleştiği bağ evinin sahibi Ahmet K.’nin oğlu M.S.C.K. ile İsmail G.'nin eşi arasında gönül ilişkisi bulunduğu iddiası yer alıyor. Bu ilişki nedeniyle aralarında husumet oluşan İsmail G.'nin, evini terk ederek önce İstanbul’a, ardından Samsun’a taşındığı ve sonrasında boşanma ihtimali üzerine bu düzeniği kurduğu iddia ediliyor.   Yaralanan jandarma personeli ve sivillerin tedavileri sürerken, adli süreç devam ediyor.

Editör: Elvan Mert