Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde Şehit Ömer Halisdemir konferans salonunda "Bizim Orkestra" konseri gerçekleştirildi.

I M G 20231212 W A0060

UNESCO Aşık Veysel yılı nedeniyle Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi ile Türkiye Beyazay Derneği tarafından Türkiye turnesi organize edilen “Bizim Orkestra”nın ilk konseri Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde gerçekleştirildi. Şehit Ömer Halisdemir konferans salonunda düzenlenen konsere Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz ile Yönetim Kurulu ve vatandaşlar katıldı.

I M G 20231212 W A0061

"Gösterilen çabalara katkı sağlıyoruz"

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz engelli bireylerin güçlü bir şekilde hayatlarına devam ettiğini belirterek, "üniversitemizde Bizim Orkestra konserine ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Konserin aynı zamanda toplumumuzdaki farklılıkları birleştirdiğini ve engelli bireylerin sanat dünyasındaki önemini vurguladığını belirtmek istiyorum. Bu türlü etkinliklerin engelli bireylerin toplumda tam ve eşit bir şekilde yer alması için gösterilen çabalara katkı sağlıyoruz" dedi.

Gözlerindeki engel; sanata, başarıya engel değil!

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu konuşmasında "Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi & Türkiye Beyazay Derneği özel gereksinimli çocuklarımızdan oluşan "Bizim Orkestra"nın muhteşem konserini dinleyeceğiz. 2023 Unesco #AşıkVeysel yılı dolayısıyla düzenlenen konserde emeği geçen bütün engelli kardeşlerimize teşekkür ederim." dedi.

I M G 20231211 W A0078

“Engelli çalışmalarında örnek şehir Tokat”

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva engellilere yönelik çalışmalarda Tokat’ın örnek bir il olduğunu, Özel Eğitimde Türkiye'nin Başkenti olarak kabul edilen Tokat’ta tüm kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşları ile oluşturulan “Özel Eğitim Çalışma Grubunun” tüm Türkiye ve dünyada hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

I M G 20231211 W A0079

Konuşmaların sonrasında Tokat Belediyesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Beyazay Derneği, Tokat Kent Konseyi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile “Bizim Orkestra” konseri dinlendi. Müzisyenler 8 tane eseri seslendirdiler. Akabinde ise orkestra üyelerine teşekkür belgeleri takdim edildi.

I M G 20231212 W A0056

“Salona sığılmadı”

Vatandaşlarımızın konsere ilgisi yoğundu. Salonda yer bulamayanlar basamaklara oturarak konseri dinlediler.

Konser bitiminde yoğun alkış ve bi daha, bi daha sloganlarına Bizim Orkestra da kayıtsız kalmadı ve kendilerine eşlik eden seyircilerle birlikte “Bir Başkadır Memleketim” şarkısını söylediler.

Konser sonrasında Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva “Yeni Zamanda Engelliler” isimli mini bir söyleşi yaptı.