Tokat genelinde etkisini sürdüren kar yağışı sonrası, il genelindeki köy yollarında ulaşımın aksamaması için ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle yüksek kesimler ve kırsal mahalle bağlantı yollarında yoğunlaşan çalışmalar kapsamında, kapanan yollar kısa sürede yeniden ulaşıma açılıyor.
Ekipler, vatandaşların güvenli ve kesintisiz ulaşımını sağlamak amacıyla planlı ve koordineli şekilde sahada görev yapıyor.

Sahada Güçlü Ekip, Kesintisiz Hizmet
Karla mücadele kapsamında görev yapan araç ve ekipmanlar şöyle;

• 18 Kazıcı-Kepçe
• 19 Greyder
• 5 Kar Bıçaklı Kamyon
• 1 Tuzlama Kamyonu
• 1 Kar Savurma Makinesi
• 8 Loder
Toplamda 52 iş makinesi, 38 servis aracı olmak üzere 90 araç ve 168 personel, 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürüyor.Whatsapp Image 2026 02 28 At 15.02.31 (1)Acil Durumlara Öncelik Veriliyor
Çalışmalarda özellikle hasta ve sağlık hizmetlerine erişim, cenaze hizmetleri ve temel ihtiyaçların karşılanması için kullanılan yolların açık tutulmasına öncelik veriliyor. Acil durum ihbarları doğrultusunda ekipler hızla ilgili bölgelere yönlendiriliyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün (VGM) Ramazan İftar Menüsü'nde Bugün Hangi Yemekler Var?
Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün (VGM) Ramazan İftar Menüsü'nde Bugün Hangi Yemekler Var?
İçeriği Görüntüle

Genel Sekreter Kayhan: “Tüm Gücümüzle Sahadayız”
Ahmet Kayhan yaptığı açıklamada, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için ekiplerin ilk andan itibaren sahada olduğunu belirtti. Kayhan, “4.449 kilometrelik yol ağımızda karla mücadele çalışmalarımızı planlı ve koordineli bir şekilde sürdürüyoruz. Özellikle kırsal bölgelerde yaşayan hemşehrilerimizin sağlık ve acil ihtiyaçlarına hızlı şekilde ulaşabilmesi bizim önceliğimizdir. Tüm personelimizle 7/24 görevimizin başındayız.” ifadelerini kullandı.

Meteorolojik Veriler Anlık Takip Ediliyor
Tokat İl Özel İdaresi, meteorolojik verileri yakından takip ederek olası yoğun kar yağışlarına karşı teyakkuz halinde çalışmalarına devam ediyor. Yetkililer, vatandaşların zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları ve resmi uyarıları dikkate almaları gerektiğini önemle hatırlattı.Whatsapp Image 2026 02 28 At 15.02.32 (4)Whatsapp Image 2026 02 28 At 15.02.31 (5)Whatsapp Image 2026 02 28 At 15.02.32 (1)Whatsapp Image 2026 02 28 At 15.02.31 (1)

Muhabir: Mustafa Işık