Kalben Sağdıç kimdir, kaç yaşında, nereli? Kalben Sağdıç ne mezunu, suçu ne, ne yaptı, eski eşi kim? Kalben Sağdıç kimdir, kaç yaşında, nereli? Kalben Sağdıç ne mezunu, suçu ne, ne yaptı, eski eşi kim?

Siyaset sahnesinde etkileyici bir iz bırakan Turgut Altınok'un hayatı ve kariyeri, Türkiye'nin dört bir yanında merakla araştırılan bir konu haline geldi. Ankara'nın Balâ ilçesinde doğan ve uluslararası hukuk alanında yükseköğrenimini tamamlayan Altınok, sadece siyasi kariyeriyle değil, aynı zamanda Keçiören Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği yenilikçi projelerle de dikkat çekiyor. İşte, Turgut Altınok'un özgeçmişi ve siyasi hayatına dair önemli detaylar. Peki, Turgut Altınok kimdir, kaç yaşında, nereli, Bala'nın hangi köyünden? Turgut Altınok'un babası Hacı Mehmet Altınok kimdir? Turgut Altınok babası ne iş yapardı? mesleği neydi? Turgut Altınok ne iş yapıyor, hangi Partiden? İşte detaylar...

Turgut Altınok kimdir?

Turgut Altınok, 1962 yılında Ankara'nın Balâ ilçesinde dünyaya geldi. İlköğrenimini Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu'nda tamamladıktan sonra ortaöğrenimine Keçiören Kalaba Lisesi'nde devam etti. Yükseköğrenimini uluslararası hukuk alanında tamamlayan Altınok, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik yaptığı çalışmalarıyla Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi ve Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi tarafından "Profesör" unvanı ile ödüllendirildi.

Turgut Altınok babası kimdir?

Turgut Altınok'un babası Hacı Mehmet Altınok kimdir? 

Turgut Altınok'un babası Hacı Mehmet Altınok'tur. Ankara'nın Bala ilçesine bağlı Aşıkoğlu Köyü'nden gelen Hacı Mehmet Altınok ve eşi Zülviye Altınok'un hayatları, 10 Ocak 1986 tarihinde gerçekleşen trajik bir kaza ile son buldu. Bu tarih, kutsal Umre ziyareti için yola çıktıkları gün olarak kaydedildi. Ancak, Umre ziyaretleri sırasında içinde bulundukları otobüsün bir TIR ile çarpışması sonucu yaşanan feci kaza, 23 Ankaralı ile birlikte Altınok çiftinin de hayatını kaybetmesine neden oldu.

Bu acı olay, sadece Altınok ailesi için değil, tüm toplum için büyük bir kayıp olarak kabul edildi. Ancak, bu trajik olayın ardında, Hacı Mehmet Altınok ve Zülviye Altınok'un yaşamı boyunca dokunduğu ve etkilediği birçok insanın anıları ve mirası kaldı.

Turgut Altınuk Babası Kimdir

Bu trajedinin, özellikle Hacı Mehmet Altınok'un oğlu Turgut Altınok üzerinde derin izler bıraktığı biliniyor. Ancak, aynı zamanda bu acı olay, Altınok ailesinin köklerini ve aidiyetini daha da önemli kıldı. Aile fertleri arasındaki bağları güçlendirdiği gibi, aynı zamanda köklerine daha sıkı sarılmalarını sağladı. Bu aile trajedisi, yaşayanlar için bir dönüm noktası oldu ve Altınok ailesinin geçmişine, değerlerine ve birliklerine daha fazla odaklanmalarına neden oldu.

Turgut Altınok babası ne iş yapardı? mesleği neydi?

Turgut Altınok’un babası Hacı Mehmet Altınok, Ankara’nın Bala ilçesine bağlı Aşıkoğlu Köyü’nde çiftçilik ve taşımacılık işleri yapıyordu ve 1986 yılında bir trafik kazasında hayatını kaybetmiştir.

Turgut Altınok ne iş yapıyor?

Siyasi kariyerine Ülkü Ocakları'nda adım atan Altınok, 22 yaşında Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Keçiören İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. 24 yaşında MÇP Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği gibi önemli pozisyonlarda bulundu. 12 Eylül Darbesi'nin ardından, 27 yaşında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı oldu.

Altınok'un siyasi kariyerindeki bir diğer dönüm noktası ise 1994 ve 1999 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanlığı görevini üstlenmesi oldu. 2004 yerel seçimlerinde AK Parti'den Keçiören Belediye Başkanı olarak seçilen Altınok, 2019 yerel seçimlerinde bir kez daha Keçiören Belediye Başkanlığı görevine getirildi.

Hacı Bektaş-ı Veli'nin öğüdüyle hareket eden Altınok, "Bir olalım, iri olalım, diri olalım" düsturuyla adalet, hoşgörü ve samimiyet temelinde bir belediye başkanı olarak tanındı. Altınok'un liderliğindeki Keçiören, turizm merkezi haline geldi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "Gezilecek Yerler" kataloğunda yer aldı. Altınok'un belediye başkanlığı döneminde, Keçiören'e birçok önemli eser kazandırıldı, aralarında Atatürk Cumhuriyet Kulesi, Ankara Milli Mücadele Müzesi, Deniz Dünyası, Türkiye'nin ilk şehir merkezli teleferiği, Keçiören Saat Kulesi gibi projeler bulunmaktadır.

Turgut Altınok eski eşi kim?

Altınok, evli ve dört çocuk babasıdır. Turgut Altınok'un sosyal sorumluluk projeleri, kültür-sanat faaliyetleri ve şehre kazandırdığı birçok eser, onu Türkiye'de örnek alınan bir belediye başkanı haline getirmiştir.