Video, Haber-Foto: Mustafa Işık

15-22 Nisan Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Tokat’ta program düzenlendi. Tarihi Sulusokak’ta düzenlenen programda ilçe kaymakamlıkları ve kurumlar stant açtı. Ekinliğe Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı M.Kemal Yazıcıoğlu, İlçe Kaymakamları ve İlçe Belediye Başkanları, Tokat Turizm İl Müdürü Abdi Dölek, Kurum Müdürleri, STK Başkanları, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Tokat’ta Program Düzenlendi (4)

Cenk Eren  neden ameliyat olacak? Cenk Eren  neden ameliyat olacak?

Festival havasında geçen programda vatandaşlar halay çekti. Açılan stantlarda yöresel ürünler satışa çıkarılarak alıcılarını buldu. Tokat Turizm İl Müdürü Abdi Dölek, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ve Vali Numan Hatipoğlu açıklamalarda bulundular.Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Tokat’ta Program Düzenlendi (3)“Tokat’ı Turizm Olarak Türkiye'deki Payını Daha Da Arttıracağız”
Tokat Turizm İl Müdürü Abdi Dölek, “Bugün 15-22 Nisan Turizm haftasını kutluyoruz. Bu vesileyle Tokat'ımızın kültürel, tarihi, değerlerini ön plana çıkarma fırsatı bulacağız. Ayrıca kültürel ve turistik değerlerimizin ön plana çıkartmasını sağlayacağız dedik. Biliyorsunuz ki Tokat aslında doğal ve kültürel zenginlik olarak oldukça zengin. kaleleri, hanları, hamamları, doğal güzellikleri, yaylaları oldukça güzel yerler. Şehir bunlarla ön plana çıkıyor. Ayrıca Tokat halkı güler yüzüyle turizme değer katıyor. Bu vesileyle turizm haftasının Tokat'ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah turizm olarak Türkiye'deki payını daha da arttıracağız.” dedi. Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Tokat’ta Program Düzenlendi (5)“Tarihi Dokuyu, Bu Envanteri Biraz Daha Gün Yüzüne Çıkartarak Pazarlayabilmek”
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, “Çok kıymetli, çok kadim bir şehirde görev yapmanın da mutluluğunu hissediyorum. Şimdi Tokat mutedil bir yerde biliyorsunuz. Dengeli ve düzenli bir şehir. İnsanıyla da kin tutmayan şehir deniyor buraya. Tarihi dokusuyla, envanterleriyle gerçekten bu coğrafyanın en önde planlanmış en önde gelen şehirlerinden bir tanesi. Amacımız bu tarihi dokuyu, bu envanteri biraz daha gün yüzüne çıkartarak pazarlayabilmek. Pazarlamak da ayrı bir sanattır. Ayrı bir yetenek ister. Sayın Valimizle, il yöneticilerimizle inşallah belediye olarak da biz Tokat'ın tanıtılması hususunda gerekli adımları hızlı bir şekilde atacağız. Bu coğrafya çok kıymetli. Bu kale çok kıymetli. Her açıdan. İlçelerimizle, ilimizle ne gerekiyorsa, ne yapılması gerekiyorsa dediğim gibi bu adımları hızlı bir şekilde atacağız. Çünkü Tokat'ın buna gerçekten çok ihtiyacı var. Turizmden de kültürden de ciddi anlamda pay almamız gerekiyor.” diye konuştu. Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Tokat’ta Program Düzenlendi (6)“Tokat, Orta Asya’dan Gelen İrfanın Ve Bilimin Taşındığı Merkezlerden Birisidir"
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Anadolu'nun Türkler tarafından fethinin hemen akabinde yurt Orta Asya'dan gelen irfanın taşındığı, bilimin taşındığı merkezlerden birisidir Tokat. Hemen şu anda arkamda bulunan yapı 1150’li yıllarda yapılmış olan Yağbasan Medresesi. Bir benzeri Danişmentlilerin başkenti olan Niksar ilçemiz de var. Buralar aynı zamanda Anadolu'da Türk İslam kültürünün yeşermesine, yerleşmesine, yaygınlaşmasına, hatta oradan Balkanlar'a kadar ulaşmasına vesile olan en önemli yerlerdir. Tarihiyle, kültürüyle, gerçekten ülkemizin çok müstesna, muhteşem alanlarından birisi. Karadeniz ile İç Anadolu'yu birbirine bağlayan geçiş kuşağında olması iklimiyle, insanıyla bambaşka bir zenginlik yaratmış Tokat'ta. Bunu hem Canik Dağları'na yaslanmış olan Kelkit Vadisi'yle hem de Çamlıbeli’yle biliyoruz. Her ne kadar Köroğlu Bolu iliyle özdeşleşmiş gibi görünse de aslında Çamlıbel'de bu coğrafyada yaşamış. Çünkü diğer türkülerde Tokat pazarıyla ilgili olan deyişler de var. Biz Tokat'ta turizmi, gastronomisiyle, el sanatlarıyla, tarihi köklü mirasıyla canlı tutmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ballıca mağaramız doğa harikalarından birisi. Yine orada bulunan Kaz Gölü ihya ettiğimiz bir diğer alan. Bu iki alanın üzerinde yeşermiş olan yaylalarıyla doğanın da bize sunduğu cennet köşelerden bir yer gibi. Bunları ihya etmek için elimizden geleni bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Turizm haftası dolayısıyla tekrar gastronomiden kültüre kadar pek çok alanı bir kez daha hatırlatmak istedik. Biz önümüzdeki dönem itibariyle bu alanda yaptığımız çalışmalarla çok daha farklı bir ivme kazandırmak arzusundayız. Bu vesileyle bu güzel alanın ilçelerimizle daha da fazla yakınlaşacak olması bizi ziyadesiyle mutlu ediyor.” açıklamasında bulundu. Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Tokat’ta Program Düzenlendi (7)Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra alana kurulan standlar gezildi. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı M.Kemal Yazıcıoğlu ve beraberindeki katılımcılar ellik çektiler. Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Tokat’ta Program Düzenlendi (8)

Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Tokat’ta Program Düzenlendi (18)Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Tokat’ta Program Düzenlendi (16)Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Tokat’ta Program Düzenlendi (15)Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Tokat’ta Program Düzenlendi (14)Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Tokat’ta Program Düzenlendi (13)Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Tokat’ta Program Düzenlendi (12)Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Tokat’ta Program Düzenlendi (11)Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Tokat’ta Program Düzenlendi (10)Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Tokat’ta Program Düzenlendi (9)Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Tokat’ta Program Düzenlendi (2)