İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, "Türk Escobar" olarak bilinen Ürfi Çetinkaya'nın liderliğindeki suç örgütüne büyük çaplı bir operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında ele geçirilen silahlar, altın setleri ve diğer unsurlar emniyet müdürlüğünde sergilendi.Suç örgütünün, Almanya, Bulgaristan, İspanya, Moritanya, Portekiz ve Yunanistan'da toplam 37 ton uyuşturucudan sorumlu olduğu belirlendi. Özellikle Türkiye'de ele geçirilen 24 ton uyuşturucuyla dikkat çeken çete, uluslararası sevkiyatlarını kendi gemi ve tekneleriyle gerçekleştirmiş.

Erdoğan'dan kan bağışçılarına ziyaret Erdoğan'dan kan bağışçılarına ziyaret

44 kişi gözaltına alındı

Operasyon sonucunda çete lideri Ürfi Çetinkaya'nın oğulları da dahil olmak üzere 44 kişi gözaltına alındı. Şüphelilere ait 147 arsa, 56 konut, 74 işyeri, 53 araç, 64 banka hesabı ve çeşitli ziynet eşyaları ile nakit paraya tedbir konuldu. Toplam değeri yaklaşık 20 milyar TL olan mal varlığına el konulmasıyla birlikte Türk Escobar'ın çetesine ağır bir darbe vurulmuş oldu.

11 ülke ile işbirliği

Operasyon sürecinde MASAK, Gümrük, SGK ve Vergi Denetim Kurulu Müfettişleri ile 11 ülke ile işbirliği yapıldı. Çete üyelerinin uluslararası uyuşturucu sevkiyatlarını gerçekleştirirken kendi gemi, konteyner ve balıkçı teknelerini kullandıkları, elde ettikleri gelirleri Türkiye'ye getirip akladıkları belirlendi. Suç örgütünün yöntemleri arasında gizli bölmeli araçlar ve kuryelerin kullanılması da yer alıyor.

Emniyet yetkilileri, elde edilen deliller ve işbirliği sonucunda gerçekleştirilen operasyonun Türk Escobar'ın çetesine karşı etkili bir mücadele olduğunu vurguladı. Çete lideri ve üyeleri hakkında cezai işlemler başlatılırken, ellerindeki 20 milyar TL değerindeki mal varlığına el konulmasıyla suç örgütüne büyük bir darbe indirildi.