Arap bir muhabirin ana dilinde sorduğu Arapça sorunun Türkçe tercümesini isteyen Diyanet Başkanı Ali Erbaş gündeme oturdu. Peki, Ali Erbaş Arapça biliyor mu? Diyanet Başkanı Ali Erbaş kaç dil biliyor, hangi dilleri konuşuyor? İşte detaylar...

Teknofest’e yakışır projeler Melikgazi Belediyesi’nde jüri karşısına çıktı Teknofest’e yakışır projeler Melikgazi Belediyesi’nde jüri karşısına çıktı

Ali Erbaş Arapça biliyor mu?

Türkiye Diyanet Vakfı'nın resmi internet sitesinde kendisi için "iyi derecede Arapça ve Fransızca bilmektedir" ifadesi yer alan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Bağdat'ta Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edilen Abdulkadir Geylani Külliyesi ve İmam-ı Azam Külliyesi'ni ziyaret ettiği sırada gündeme oturdu.

Rudaw muhabiri, Selahaddin-i Eyyubi ve Şeyh Abdulkadir Geylani'nin İslam'a hizmetleri hakkında bir soru yöneltti. Ancak muhabirin Arapça olarak sorduğu soruya Ali Erbaş'ın Türkçe tercüme istemesi dikkat çekti. Erbaş, çevresindekilere "Türkçe olarak bir şey yapabilirseniz." diyerek sorunun tercüme edilmesini talep etti.

Diyanet Başkanı Ali Erbaş kaç dil biliyor, hangi dilleri konuşuyor?

Bu durum, Ali Erbaş'ın Arapça bilip bilmediği tartışmalarını beraberinde getirdi. Ancak Erbaş'ın resmi özgeçmişinde "İyi derecede Arapça ve Fransızca bilmektedir." ifadesinin yer alması bu tartışmalara zemin hazırladı.

Sosyal medyada hızla yayılan videoda, Erbaş'ın Arapça soruya Türkçe tercüme istemesi ve sonrasında verdiği cevap dikkat çekti. Erbaş, sorunun tercümesinin ardından, "Hepsi bizim için çok önemli. Selahaddin-i Eyyubi ve tüm büyüklerimiz bizim için çok önemli ve yapmış oldukları hizmetleri her zaman hayırla yad ediyoruz." şeklinde yanıtladı.

Ancak bu olayın ardından, Ali Erbaş'ın Arapça bilip bilmediği konusu sosyal medyada tartışma konusu oldu. Medya ve kamuoyu, konuya ilişkin gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor.