Antalya'nın Sarısu teleferik hattında yaşanan trajik kaza ülke gündemine bomba gibi düştü. Vatandaşlar teleferik kazasına dair detayları araştırıyor. Peki, Antalya teleferik kazası neden, nasıl oldu, kaç kişi öldü, kaç kişi yaralandı? İşte detaylar...

Antalya teleferik kazası neden, nasıl oldu, kaç kişi öldü, kaç kişi yaralandı?

Antalya'nın Sarısu teleferik hattında yaşanan trajik kazada, dün akşam saatlerinde meydana gelen teleferik kabininin tabanının kopması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti ve 7 kişi yaralandı. Kazadan etkilenenler arasında bulunan 8 kişinin metrelerce yükseklikten düşmesiyle, olay yerine hızla müdahale eden ekipler, 128 kişiyi kurtarırken, 43 kişi için çalışmalar devam etmekteydi. Ancak tahliye sürecinde üç kişi daha yaralandı, böylece yaralı sayısı 10'a yükseldi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, olayın ardından yaptığı açıklamada, 7 yaralıdan bahsederek tahliye sırasında meydana gelen yeni yaralanmaları da paylaştı. Kurtarma ve tahliye çalışmaları hala devam ediyor.

Kazanın ardından hattın durdurulmasıyla 24 kabinde mahsur kalan 171 kişi için büyük bir kurtarma operasyonu başlatıldı. AFAD, AKUT, UMKE ve itfaiye gibi birçok ekip gece boyunca çalışarak 112 kişiyi kurtardı. Ancak bazı noktalarda hava koşulları ve çalışmaları zorlaştıran rüzgarlarla mücadele edildiği belirtildi.

Kazanın nedeni olarak AFAD Başkanı Okay Memiş, teleferik hattındaki bir direğin heyelan nedeniyle kırıldığını açıkladı. Bu durum, bir kabinin kırılan direğe çarparak hasar almasına yol açtı.

Olayın ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından adli soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesi için makine mühendisi, elektrik mühendisi ve iş sağlığı güvenliği uzmanlarından oluşan bir bilirkişi heyeti görevlendirildi.

Makina Mühendisleri Odası Antalya Şube Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca ise kazayla ilgili olarak ihmal iddialarını gündeme getirdi. Ruhsatlandırma sürecinde ve sonrasında yapılan kontrollerin yetersiz olduğunu ve bakım işlemlerinin eksiksiz gerçekleştirilmediğini belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından destek amaçlı görevlendirilen askeri helikopterlerin de kurtarma çalışmalarına katıldığı belirtildi.

Tokat'ta elektrik kesintisi saatlerce sürecek! İşte kesinti listesi! Tokat'ta elektrik kesintisi saatlerce sürecek! İşte kesinti listesi!

Kaza sonrası yaşamını yitiren Memiş Gümüş'ün cansız bedeni otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Yaralılar ise hastanelerde tedavi altına alındı.

Bu trajik olay, teleferik güvenliği ve bakımının önemini bir kez daha vurguluyor. Kamu otoriteleri ve ilgili kurumlar, benzer kazaların yaşanmaması için gerekli önlemleri almaya devam etmelidir.