Kırkpınar’da Tokat Rüzgarı! Alperen Düzenci Şampiyonluk Kürsüsünde
Kırkpınar’da Tokat Rüzgarı! Alperen Düzenci Şampiyonluk Kürsüsünde
İçeriği Görüntüle

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, teknik ekibiyle birlikte şehir genelinde yürütülen yatırım ve düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Kentin tarihi ve kültürel mirasını canlandırmak amacıyla başlatılan projeler kapsamında ilk durak Cami-i Kebir Mahallesi'nde yer alan tarihi Bülbüllük Mağarası oldu. Başkan Yazıcıoğlu ve beraberindeki heyet, buradaki incelemelerin ardından Saat Kulesi, Mevlevihane ve Yüksek Kahve aksında bulunan eski Kız Meslek Lisesi alanındaki çalışmaları denetledi. Yapılan yatırımlarla Tokat'ın hem turizm potansiyelinin artırılması hem de vatandaşlar için yeni sosyal alanlar üretilmesi hedefleniyor.

Şifa İnanışıyla Bilinen Bülbüllük Mağarası Güvenli Hale Getiriliyor
Turizm odaklı projelerin en dikkat çeken ayaklarından birini oluşturan ve halk arasında konuşma güçlüğü çeken çocukların şifa bulduğuna inanılan Bülbüllük Mağarası, kapsamlı bir dönüşümden geçiyor. Ziyaretçilerin üç ayrı odadan oluşan mağarayı güvenli ve konforlu bir şekilde gezebilmeleri amacıyla teknik altyapı güçlendiriliyor. Daha önce mağara içine yapılan 126 basamağa ilave olarak 34 yeni demir basamak daha ekleniyor. Ziyaretçi güvenliğini en üst düzeye çıkarmak için güvenlik kamera sistemleri ve aydınlatma altyapısı kurulurken, mağara içindeki tarihi ve doğal yapıyı tanıtacak bilgilendirme tabelalarının montajı da titizlikle sürdürülüyor.F7 A6431Eski Kız Meslek Lisesi Alanı Tarihi Dokuya Uygun Yaşam Merkezine Dönüşüyor
Belediye ekiplerinin bir diğer önemli çalışma noktası ise şehrin merkezinde, tarihi Saat Kulesi, Mevlevihane ve Yüksek Kahve üçgeninde yer alan eski Kız Meslek Lisesi arazisi oldu. Yaklaşık 3 bin 750 metrekarelik geniş bir alanda yürütülen proje, bölgenin tarihi dokusuna sadık kalınarak tasarlanıyor. Şehir merkezindeki otopark ihtiyacına modern bir çözüm sunacak şekilde alanın alt kısmı otopark olarak düzenlenirken, üst bölümü ise adeta bir vaha haline getirilecek. Bu üst kısımda çay bahçesi, çocuk oyun alanları ve geniş yeşil alanlar yer alacak, böylece bölge halkının nefes alabileceği yeni bir sosyal yaşam merkezi inşa edilmiş olacak.F7 A6125Başkan Yazıcıoğlu: "Şehrimize Yeni Cazibe Noktaları Kazandırıyoruz"
İncelemelerin ardından yürütülen projeler hakkında kapsamlı bir değerlendirmede bulunan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti. Bülbüllük Mağarası'nı Tokat turizminin vazgeçilmez bir parçası yapacaklarını ifade eden Yazıcıoğlu, eski Kız Meslek Lisesi alanında da hem estetik hem de işlevsel bir projeyi hayata geçirdiklerini vurguladı.
Yazıcıoğlu, açıklamasının devamında, "Bülbüllük Mağarası ile eski Kız Meslek Lisesi alanında yürüttüğümüz çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte hem yerli ve yabancı ziyaretçilere yeni cazibe noktaları kazandırmış olacağız hem de vatandaşlarımızın sosyal yaşamına katkı sağlamış olacağız. Hemşehrilerimizin aileleriyle birlikte keyifle vakit geçirebileceği bu düzenlemelerin şehrimize ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.F7 A6397F7 A6205

Muhabir: Mustafa Işık