Depremde yardım malzemelerini çalan Emniyet Müdürü Yadigar Işık geçmişte yaşadığı olaylarla gündeme gelmesinin ardından trajik bir son yaşadı. Peki, Emniyet Müdürü Yadigar Işık kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? Yadigar Işık ne suç işledi? Yadigar Işık öldü mü, neden , nerede öldü? İşte detayllar...

Yadigar Işık kimdir?

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde, toplanan yardım malzemelerini resmi araçla evine götürdüğü iddiasıyla tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen Işık, kamuoyunun eleştirileriyle karşı karşıya kalmıştı. 

Yadigar Işık hakkında Tekirdağ 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde "Görevi nedeniyle zilyetliği kendisine devredilmiş olan veya koruma ve gözetimiyle yükümlü olduğu malı zimmetine geçirdiği" suçlamasıyla dava açılmıştı. Ancak 28 Eylül 2023'teki ikinci duruşmada tahliye edilmişti.

Yadigar Işık ne suç işledi?

Gaziantep’in İslahiye ilçesine görevlendirilen 4'üncü sınıf emniyet müdürü olan Işık, depremin ardından Tekirdağ'dan dönerken, depremzedelere dağıtılan yardım malzemelerini resmi otobüse yükleyip evine götürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı. Ancak yargılama sürecinde tahliye edilen Işık, sonrasında hayatını kaybetti.

Yadigar Işık öldü mü, neden , nerede öldü?

Dün gece (22 Nisan), İstanbul Sultangazi'de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Yadigar Işık'ın ölümü, bir dönemin tartışmalı isminin yaşamında bir son noktayı temsil etti.

Dokuz Eylül Asya'da ilk 500'deki yerini korudu Dokuz Eylül Asya'da ilk 500'deki yerini korudu

Yadigar Işık'ın ölümüyle birlikte, geçmişte yaşadığı olaylar ve hakkındaki suçlamalarla dolu karmaşık bir dönemin sona erdiği ifade ediliyor. Ancak, yaşananlar ve ölüm nedeniyle ilgili detaylı inceleme ve açıklamaların yapılması bekleniyor.